Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a identificat si sechestrat inca 8,2 tone de produse provenite din lotul de carne contaminat cu dioxina din Irlanda, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Astfel, totalul cantitatii identificate si sechestrate de ANSVSA este de 42,2 tone, cu 8,2 tone mai mult fata de cantitatea sechestrata pana joi.

Vineri, presedintele Asociatiei Romane a Carnii, Sorin Minea, a declarat pentru RFI, citat de Rador ca "la ora actuala nu mai sunt preparate din carne provenita din Irlanda in galantare". Controalele facute de autoritati demonstreaza faptul ca in Romania s-a importat si mai multa carne contaminata cu dioxina decat se anuntase initial, in total peste 133 de tone, in mai mult de jumatate din judetele tarii, din care doar 34 au fost puse sub sechestru.

Autoritatile continua controalele. In acest timp, procesatorii au inceput sa distruga toate produsele asupra carora planeaza suspiciunea de infestare. Problema este cu magazinele care functioneaza ilegal, spune Sorin Minea: "Sunt foarte multi in Romania care lucreaza la negru. In general, cei care lucreaza la negru si magazinele astea de coltul strazii, tot felul de chioscuri, tarabe, deci in general cei care nu au casa de marcat. La modul in care a fost gestionata criza, deja o resimtim foarte puternic deoarece toate comunicatele de presa pe care le-am auzit pana la ora actuala au continut stiri alarmante, ca trebuie distrusa toata carnea, trebuie aruncata toata carnea, sa nu mai existe".