Consiliul Stiintific al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) sustine ca, in acest moment, consumul de carne de porc nu prezinta un pericol pentru consumatori si recomanda populatiei sa nu aiba retineri din acest punct de vedere, relateaza Mediafax.

"Consiliul Stiintific a analizat masurile intreprinse de ANSVSA ca urmare a introducerii in Romania, in conditiile de comert intracomunitar, a unor cantitati de carne de porc suspecta de contaminare cu dioxina, provenita din mai multe state membre, cu origine Irlanda", potrivit unui comunicat de presa al ANSVSA.

Consiliul Stiintific a apreciat ca masurile intreprinse de ANSVSA, care a inceput investigatiile inainte de a fi notificat de catre Comisia Europeana, au fost in acord cu reglementarile europene pentru asemenea situatie de criza si eficiente.

"Consiliul Stiintific, luand in considerare si rezultatele studiului Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) privind reactiile adverse la consumul de carne de porc contaminata cu dioxina, la nivelul inregistrat in acest incident, in conditiile unui consum mare, zilnic, pe o durata de 90 de zile (situatie de fapt exagerata), situatie care nu s-a inregistrat in Romania, nu ar putea conduce la efecte adverse asupra sanatatii consumatorilor", precizeaza sursa citata.