Intentia ministrului Muncii, Marian Sarbu, de a plafona indemnizatiile pentru mame la maximum 2-3 salarii medii pe economie a stirnit un interes urias. Zeci de cititori HotNews.ro au protestat fata de aceasta posibila limitare a indemnizatiei, cerindu-i ministrului sa renunte la masura.

Sandwank

Pastrind buna traditie a statului haiducesc care isi uraste cetatenii, ar trebui ca femeile care au mai mult de 1500 de euro/luna dar nu au nici un copil, sa fie obligate la plata unei taxe in cazul in care vor un copil: un fel de taxa de prima inmatriculare.

Astfel, pentru o minora de 13 ani, rroma care s-a asat de scoala, taxa sa fie 0, in schimb pentru o femeie de 29 de ani, cu master si care cistiga 2000 de euro/luna taxa sa fie de 10.000 de euro drept pedeapsa ca, desi a muncit si a invatat atita nu i-a trecut prin cap sa emigreze.

hotilor

Hotilor! A trecut campania electorala, acuma luati inapoi tot ce-ati promis. Sa va fie rusine! Asa stimulati voi natalitatea din Romania. RUSINE!

Silviu Radu

Dar impozit de ce nu le luati si impozit la 2-3 salarii medii pe economie? tva, taxe pe masini (ca isi permit masini scumpe), accize si etc raportate la 3 salarii medii pe economie? voi astia din guvern presupun ca traiti pe marte, nu pe pamant si mai rau in Romania - nu sunteti in stare de nimic, numa' de legi aberante. mai bine mergeti la vanatoare si va impuscati intre voi!

Simona

Dupa parerea mea, este o mare nedreptate ca timp de n ani, unde n>6 in cazul meu, eu sa platesc lunar 6 milioane la stat pentru ca atunci cand raman insarcinata sa nu pot sta acasa cu copilul meu deoarece statul nu imi da banii pe care eu oricum i-am platit, mult mai mult decat pentru cei 2 ani.

Daca se revine asupra legii, sunt dispusa sa ies in strada pentru aplicarea corecta, nu neaparat a 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar macar sa fie PROCENT din salariu (asa cum este si CASS-ul) si sa fie > 50%.

jsmith

ma uit la unele posturi si ma sperii ce se debiteaza... vreti egalitate, echitate, liniaritate... toate acestea sunt idei comuniste; dar nici macar in comunism un muncitor nu avea cat secretarul de partid de la judet, etc.; in nici un regn cunoscut nu exista egalitate: nici parameciul nu e la fel cu euglena verde si nici aurul cu carbunele;

Nu scapati din vedere DREPTATEA in fata echitatii!

Tu daca dai la stat impozit cat trei salarii de-ale mele, cum pot eu pretinde sa mi se dea aceeasi suma ca si tine? Retineti va rog ca vorbim de ajutorul acordat mamelor si nu ajutorul copilului, care ESTE ACELASI, intrucat copiii trebuie sa fie egali in drepturi in fata statului. Dar mamele e normal sa-si ia bani in functie de cat "produc" la stat pe impozite.

Scapati odata de mentalitatea aia ca "mie de ce nu-mi da statul la fal ca la ala? si ala de ce are mai mult?! sa-mi dea si mie statul!" E normal sa se dea fiecaruia in functie de cat produce si cat impozit da!

Lucian

Stai sa inteleg. Deci, pe de-o parte stimulam cresterea natalitatii in familii nevoiase prin alocatii fara constrangeri si prin incapacitatea de a educa respectivele familii asupra inplicatiilor executarii actului sexual in stil iepuresc. Pe de alta parte, inhibam natalitatea exact in mediul propice dezvoltarii unui copil, in familii sanatoase cu venituri care le-ar permite sa le ofere copiilor tot ce ar avea nevoie. Nu e de mirare ca majoritatea femeilor de cariera nici nu se gandesc sa aiba un copil inainte de 30 de ani. Iar daca aparitia unui copil in familie inseamna automat cheltuieli imense pentru oferirea unor conditii propice pentru dezvoltarea lui, decizia unui dinozaur este ca aceste cheltuieli sa fie sustinute printr-o SCADERE SALARIALA considerabila a veniturilor acelei familii.

Aparent logica si bunul simt nu au loc aici, deoarece o simpla ocheada pe un canal tv, sa zicem Animal Planet, ar convinge pe oricine ca stimularea imperecherii intre indivizi cu material genetic puternic si protejarea noilor membri primeaza cam in orice rasa de pe planeta asta.

Bravo mah, o lege ati gandit si voi bine in 4 ani si acum mortul asta a decis ca poate ar fi bine sa nu ne pripim.