Una din solutiile de vacanta sugerate de cititorii HotNews.ro este achizitionarea pachetelor turistice de la agentii din afara Romaniei deoarece oferte identice se vand in tara la preturi mai mari. Altii sugereaza rezervarile directe realizate pe Internet sau prin intermediul unor site-uri specializate. Ponturile de vacanta au fost postate la articolul Revelion in Austria sau pe Valea Prahovei. De exemplu, Dinu recomanda site-urile www.booking.com, www.venere.com, www.tripadvisor.com, www.holidaycheck.com.

  • Dinu: De mai multi ani calatoresc prin lume, dar niciodata nu am luat bilet de la vreo agentie din Romania! Nu fac reclama nimanui si de aceea sugerez celor interesati sa calatoreasca sa vada si ofertele celor de la: www.booking.com, www.venere.com, www.tripadvisor.com! De asemenea, cei de la www.holidaycheck.com ofera informatii, review-uri referitoare la conditiile si preturile hotelurilor din intreaga Europa! Agentiile romanesti au la oferta doar ceea ce strainii refuza, iar daca faceti un mic efort si verificati pe site-urile de mai sus ce review-uri au hotelurile luate de catre agentiile romanesti...o sa vedeti daca am dreptate sau nu. Chiar acum sunt in vacanta in Austria unde am luat un pachet de revelion de 7 zile la jumatate de pret din ceea ce ofereau ag romanesti! De cand a aparut internetul sa cam terminat si cu prostii! Si unii si altii ar trebui sa invete asta! La Multi Ani!
  • Carcotasu': “De expemplu pt EXACT ACELASI pachet turistic in Cluj, sau Bucuresti, am primit oferta de 1.520 Euro de persoana. In final am cumparat din Germania cu 910 Euro. No comment. Si eu sunt client al agentiilor din Germania sau Austria dar locuiesc in Bucuresti.
  • Barbas: site-uri pe internet pt vacante la ski: www.jetair.be, www.thomascook.be Am platit pt o vacanta in austria langa insbruck 930 euro pt 2 pers. 4 stele plus si demipensiune fata de 890 euro in romania de persoana aceeiasi vacanta
  • Alin: Un apartament cu 2 camere in zell am see e pana in 400 de euro. Skipass o saptamana 180-200 euro. Dupa ce iesi din gropile romaniei ai autostrada. daca n-ai chef sa conduci iei un lowcost pana la viena de 100 de euro si de acolo inchiriezi o masina sau te sui in tren, care merge prin muntii lor cam de 3-4 ori mai repede ca ale noastre pe campiile patriei.
  • Daniel: Din fericire, accesul la internet faciliteaza efectuarea directa a rezervarilor/plata serviciilor turistice; agentiile de turism din Romania nu ofera aproape nimic - "pachete" standard la care adauga niste comisioane. Statisticile furnizate de agentiile de turism nu reflecta volumul real al turismului extern pentru simplul motiv ca oamenii au sesizat de mult ca se pot descurca singuri.