Un restaurant londonez ofera clientilor posibilitatea de a decide singuri cat platesc pentru ce consuma. „The Little Bay” din Farrington, Londra, ofera meniul „tot ce poti manca” („all-you-can-eat”), pe toata perioada lunii februarie, in incercarea de a atrage clientii stramtorati de criza economica mondiala, potrivit unui comunicat postat pe site-ul restaurantului.

"Fiecare client poate sa plateasca de la 100 de lire sterline la un penny", a explicat Peter Ilic, managerul restaurantului, care conduce restaurante in Londra de peste 26 de ani. "Tot ce le cer este sa plateasca atat cat considera ei ca valoreaza mancarea si serviciile care le-au fost oferite.”

The Little Bay este renumit pentru produsele proaspete si gustoase, oferite la preturi atragatoare. Meniul cuprinde pasta de peste afumat, salata de rata, rulouri de somon, pui la rotisor sau sandvisuri, pentru cei mai grabiti clienti.

Preturile variaza de la 2,25 lire sterline (2,5 euro) la 8,80 lire sterline (9,7 euro) pentru felul principal, un pret competitiv pentru centrul Londrei, o zona intesata de companii si institutii financiare.

“In ultima perioada, am vazut foarte multi oameni intrand in restaurant in cautarea unui pranz acceptabil ca pret. Mi se pare corect sa le propunem o astfel de oferta.”

Bauturile nu sunt incluse in aceasta oferta, insa "un pahar cu apa va fi intotdeauna la indemana", mai spune Peter Ilic.

Oferta este valabila doar in locatia din Farringdon, in Londra existand patru restaurante Little Bay.

“Intr-o luna, poate ca zece oameni nu vor plati nimic. Dar am mai facut asta in 85, in restaurantul din Finchley, si timp de doi ani au existat patru sau cinci clienti care n-au vrut sa achite nici un ban. Daca voi primi 10 lire pentru trei feluri de mancare, voi fi bucuros”, a adaugat Ilic.

Cat despre rezultatele financiare din ziua lansarii, acestea sunt surprinzatoare: “Am obtinut incasari cu 20% mai mari!