Dupa ce au asteptat luni de zile ca Guvernul sa aprobe marirea indemnizatiei pentru cresterea copilului la 85% din salariu avut inainte de nastere, mamele trebuiau sa primeasca de luna aceasta in sfarsit banii, inclusiv restantele. Nu toate au avut insa norocul sa-si poata ridica drepturile banesti. Iata in continuare un caz real, semnalat de o cititoare HotNews.ro.

"Inca de acum trei zile, am primit telefonic confirmarea de la Oficiul Postal Chiajna ca a venit mandatul meu pentru a putea incasa diferenta de indemnizatie pentru cresterea copilului. Totusi, nu am putut ridica banii chiar in aceeasi zi, functionarele de acolo spunandu-mi ca nu au suficiente fonduri. Am fost programata pentru vineri, 17 aprilie. Increzatoare in informatia primita am mers la posta, dar surpriza, nici acum nu erau bani. Mai mult functionara de la ghiseu a incercat sa ma induca in eroare spunand ca nu a venit mandatul. La insistentele mele persoana cu care vorbisem anterior la telefon a confirmat totusi ca mandatul a sosit insa a spus ca nu are cum sa il plateasca.

Functionara sefa de la Posta Chijna, Gina Florea, mi-a raspuns: "Noi am cerut atatia bani cati am crezut ca ne trebuie" si vine cu o noua justificare ca banii sunt alocati pe strazi.

In mod normal, odata cu sosirea mandatului sosesc si banii. Sunasem din timp la posta tocmai ca sa nu am probleme pentru ca fusesem informata de la Agenţia pentru Prestări Sociale Ilfov ca oficiile postale au acest obicei de a folosi o perioada banii celor carora li se cuvin.

Nemultumita de raspunsul sefiei de la Posta Chiajna am sunat la serviciul Reclamatii al Postei Romane. Angajata de acolo s-a informat la Chiajna si raspunsul a fost acelasi: primiti banii marti, dupa Pasti.

Probabil ca as fi fost scutita de aceasta problema daca functionarele de la Agentia pentru Prestări Sociale nu pierdeau de la dosar extrasul de cont al cardului unde trebuiau sa-mi vireze suma. Asa, am ramas fara bani cu doua zile inainte de sarbatorile de Pasti."