Romania se afla pe locul 11 in clasamentul Forbes al celor mai accesibile tari pentru turisti pe timp de criza, criteriile fiind variatiile cursului dolarului fata de moneda nationala si pretul biletului de avion din SUA dus-intors in aceste tari, scrie Pravda citata de NewIn.

Leul romanesc, scrie publicatia, s-a depreciat in raport cu dolarul cu 30%, iar biletul din SUA dus-intors costa 970 de dolari.

Pe primul loc se afla Ungaria, unde moneda nationala, forintul, s-a devalorizat fata de dolar cu 30%, iar pretul biletului de avion este de 593 de dolari.

Pe locul doi s-a clasat Suedia, unde moneda nationala s-a depreciat cu 31% in raport cu dolarul, iar biletul de avion din SUA dus-intors este de 700 de dolari.

In Polonia, care se afla pe locul trei, moneda nationala s-a depreciat cu 50% fata de dolar, iar biletul dus-intors costa 740 de dolari.

Pe locul patru si cinci se afla Columbia, respectiv Brazilia.

In Rusia, care s-a clasat pe locul sapte, moneda nationala s-a depreciat cu 35% in raport cu dolarul, iar biletul din SUA dus-intors costa 780 de dolari.