Opt statii de metrou au, incepand de sambata, nume noi

de M.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 4 iulie 2009, 17:55 Economie | Consumator


Statiile de metrou Semanatoarea, Armata Poporului, Industriilor, Depoul IMGB, IMGB, Laromet, Policolor si Linia de Centura au, incepand de sambata, alte nume, noile denumiri urmand sa fie popularizate prin materiale de informare, harti si anunturi sonore in statii si in trenuri, anunta Mediafax.

Metrorex precizeaza ca a schimbat denumirea celor opt statii de metrou pentru "a le corela cu realitatile actuale ale municipiului Bucuresti".

Vechile si noile denumiri:
 • Semanatoarea devine Petrache Poenaru
 • Armata Poporului - Lujerului
 • Industriilor - Preciziei
 • Depoul IMGB - Berceni
 • IMGB - Dimitrie Leonida
 • Laromet - Laminorului
 • Policolor - Nicolae Teclu
 • Linia de Centura - Anghel Saligny.
Petrache Poenaru (1799-1875) a fost inginer si matematician, fondator al Colegiilor Nationale din Bucuresti si Craiova, inventatorul stiloului si creator al steagului Romaniei moderne.

Dimitrie Leonida (1883-1965) a fost inginer specialist in energetica si profesor universitar.

Nicolae Teclu (1839-1916) a fost academician si chimist. A inventat dispozitivul pentru detectarea metanului si pentru prepararea ozonului, precum si "becul Teclu".

Anghel Saligny (1854-1925) a fost inginer constructor si pedagog, membru fondator al Societatii Politehnicii Bucuresti. Saligny a proiectat si construit podul de la Cernavoda si a condus lucrarile de amenajare a portului Constanta.

Denumirile Lujerului, Preciziei, Berceni si Laminorului vin de la numele principalelor strazi cu care se intersecteaza liniile de metrou din zona.

Noile denumiri vor fi popularizate prin materiale de informare, harti si anunturi sonore in statii si in trenuri.

Initial, Metrorex a anuntat, la sfarsitul lunii martie, ca intentioneaza sa schimbe denumirea a zece statii, cele doua care au ramas neschimbate fiind Timpuri Noi si Aparatorii Patriei.

Noile denumiri au fost stabilite in urma unei dezbateri publice la care au participat locuitori din Bucuresti si reprezentantii Agentiei de Strategii Guvernamentale.


Citeste mai multe despre   
14330 vizualizari

 • -17 (23 voturi)    
  tara de hoti (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:00)

  asd [anonim]

  oare cat o-r fi costat placutele pe care sunt scrise noile denumiri ale statiilor?
   #showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment#showComment
 • +2 (10 voturi)    
  imbecili (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:25)

  Ana [anonim]

  Niste imbecili incapabili. O statie noua de metrou nu ar fi capabili sa faca, dar se joaca de-a dat nume statiilor. Si oricum, cu mare inspiratie, Laromet devine Laminorului.
   #showComment
 • -3 (7 voturi)    
  CE BULIBASEALAAAA !!!..... (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:33)

  Cetentereseaza [anonim]

  .... CUI i-o fi venit ideea asta kreatza ???.....
 • +9 (9 voturi)    
  Una calda alta rece... (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:38)

  TheBorg [utilizator]

  Din punctul meu de vedere denumirile trebuie puse in asa fel incat sa fie cat mai usor sa gasesti statia la care trebuie sa cobori.

  Tot respectul pentru inginerii respectivi, daca doreste Metrorex nu are decat sa le puna statui in fiecare statie, dar denumirile respective nu-mi spun nimic din punct de vedere al locatiei.

  Era mult mai bine daca Semanatoarea ramanea cu vechiul nume, sau se punea un nume care sa aiba legatura cat de cat cu locatia, de exemplu Sema Park, Ciurel sau Virtutii, asa cum au facut cu Lujerului, Preciziei, Berceni si Laminorului.
 • -2 (10 voturi)    
  Denumiri (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:38)

  cetateanu [anonim]

  Sa fie trecuta si statia Golden Blitz
 • +1 (11 voturi)    
  Tara arde si metrorexul schimba numele statiilor d (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:40)

  Rigutzu [anonim]

  Cea mai mare problema a metroului bucurestean a fost rezolvata. Mai sunt 2 mici (Tronsonul Drumul Taberei si Aeroportul Otopeni) si gata!!!
 • +3 (7 voturi)    
  vezi alte metropole (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:44)

  cutu [anonim]

  timpiti
  asta meritati toti cei care azi votat cu ilici si nu ati inteles ca vom pleca toti ceilalti, acum....asta a ramas, asta aveti
 • +6 (8 voturi)    
  Statia Laromet (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 18:46)

  sergiu [anonim]

  Statia Laminorului (cica fosta Laromet) NU EXISTA !!!! Este in constructie de peste un deceniu si dupa cum arata NU va fi gata nici peste inca un deceniu ! Cum poti sa fii asa de prost incat sa schimbi numele unei statii INEXISTENTE !!!
   #showComment#showComment
 • +8 (10 voturi)    
  Staii de metrou cu nume noi (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 19:13)

  Ibrahim [anonim]

  Cred ca ar trebui schimbat si numele de "Piata Muncii", revenindu-se la denumirea veche, bine atestata documentar de Bariera Vergului.
 • 0 (6 voturi)    
  Contemporani (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 19:24)

  ady624 [utilizator]

  Înțeleg că nu avem nici un contemporan demn de nume pentru o stație de metrou. Sau măcar din generațiile mai recente. Unde-s oamenii capabili pe care-i avea România înainte de al doilea Război Mondial? Au plecat cumva din țară?

  Sper să mă înșel.

  Adrian
   #showComment
 • +2 (6 voturi)    
  Statia de metrou Timpuri Noi (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 19:30)

  amg [anonim]

  Din cate se pare, denumirea care este favorita pentru a ii lua lucul celei de "Timpuri Noi" am inteles ca este Gheorghe Sincai. Ar fi o mare greseala pentru ca aceasta denumire este asociata cu liceul, care se afla langa parcul Tineretului, ceea ce ar creea confuzie in randul calatorilot. Propun ca statia sa se numeasca Mircea Voda, deoarece se afla aproape de extremitatea sudica a csetui bulevard care aminteste de o personalitatea istorica importanta, Mircea I (cel Batran), domnitorul Tarii Romanesti. Astepta parerea locuitorilor din zona Timpuri Noi in legatura cu aceasta denumirea propusa de mine.
   #showComment
 • -2 (8 voturi)    
  De rasul lumii (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 20:21)

  D.Lavrancea [anonim]

  E mai usor sa schimbi denumiri decat sa construiesti ! Saracu' Ceausescu , l-ati omorat degeaba ! Uneori soarta e nedreapta cu presedintii si copii lor .
  E adevarat ca Ministrul Ritzi are aceiasi pregatire profesionala ca fostul Ministru Zaroni ?
 • -1 (1 vot)    
  Stie cineva ? (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 20:58)

  Ioan [anonim]

  Stie cineva unde-i P-ta Sergiu Celibidache ? Foarte putini. Majoritatea, tineri sau batrani, ii spun tot Moghioros...
  Asa le place lor. Sa-si schime numele din FSN in PDL-PSD etc.
  Decat sa se ocupe de vrajeli, ordinarii astia de la putere ar trebui sa bage de seama ca in Brasov oamenii se pregatesc se iasa in strada...Razmerita pluteste in aer. Prea adanc a ajuns dispretul fata de romani !
 • 0 (0 voturi)    
  Ce si-au zis guvernanantii ... (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 21:48)

  Ionel [anonim]

  daca tot nu construim nimic pentru tara asta si furam ridzipim tot, macar denumirile sa le schimbam, pentru fraieri.
  Lol, bine ca ne se denumesc statiile: Basescu cel cu ochi sontac, Iliescu Mai Animalule, Boc cel mic, Geoana cel prostanac, Videanu Bordura, Blaga bulldogu, etc

  Ce scarba imi e de jegurile astea de politicieni.
 • 0 (0 voturi)    
  Iluzie (Sâmbătă, 4 iulie 2009, 23:37)

  Paul [anonim]

  Cred ca au schimbat numele la statii ca sa creeze falsa impresie ca s-a mai construit cate ceva la metrou. Cand auzi numele la statii lumea o sa creada ca au reusit sa contruiasca in sfarsit M5, M6, M7 pana la M100. In loc sa investeasca banii in ceva serios se ocupa de prostii! Ma intreb cand o sa schimbe numele si la celelate si in cate etape? Poate Piata Unirii se va numi Piata Fantanilor Arteziene! Sau poate Piata Cocor (daca va mai aduceti aminte)? :)
  Respect
 • +1 (1 vot)    
  e gresit (Duminică, 5 iulie 2009, 1:39)

  x [anonim]

  Este gresit ce se intampla!
  Numele statiilor ar trebui sa fie simple, din putine litere, usor de pronuntat atat de romani cat si de straini, si sa evoce obiective (turistice, comerciale, industriale, etc..) din zona respectiva. Cum era IMGB: era simpla si clar unde coborai! La fel si Linia de centura: usor de tradus si clara....Dimitrie Leonida, Anghel Saligny...nu imi spun nimic din punct de vedere al orientarii in oras...chiar nu sunt practice!..strain sau roman...nu pricep nimica
  Si parca nu gandeste nimeni in ansamblu..mai larg..strategic..ca tot e un cuvant popular:)
 • 0 (0 voturi)    
  Pe cind statia de metro "Nicolae Ceausescu"? (Duminică, 5 iulie 2009, 2:02)

  Tantza si Costel [anonim]

  Pe când staţia de metro "Nicolae Ceauşescu"?
  Ceauşescu a făcut pentru România mult mai mult decit toti banditii de dupa 1989.

  Pt. informaţia dvs: am participat la manifestaţia din 21 si 22 decembrie 1989 împotriva lui Ceauşescu.

  In schimb ce s-a întâmplat în România după 1989, jefuirea completa a României îmi face sa-mi para rău ca exista asemenea hahalere în Parlament.
 • 0 (0 voturi)    
  Statia de metrou Laminorului? (Duminică, 5 iulie 2009, 4:17)

  mishoo [anonim]

  In primul rand la acea statie (fosta Laromet) se lucreaza de din'nainte de revolutie! bine macar ca au reusit sa termine de lucrat la nume... constructia nu cred ca va fi gata prea curand. Mie, daca as fi metrorex, mi-ar fi rusine sa tin acele linii (statii) pe harta metroului cu linie punctata (in costructie)...sunt asa de prea multi ani, mai mare rasul! Oricum bine ca le-a facut regimul de din'nainte de '89 gropile (ca s-ar mai fi pravalit malul peste cateva zeci de muncitori :))) ) La viitoarea statie de metrou Parc Bazilescu acum cativa ani puteai sa prinzi si peshte, printre lesurile de animale, atat de mult timp a fost lasata in paragina... deh, daca n'a avut cine sa continue munca inceputa acum mai bine de 20 de ani...
 • 0 (0 voturi)    
  Musca la arat sau Guvernantii la construit... (Duminică, 5 iulie 2009, 8:14)

  Margelatu [anonim]

  In loc sa schimbe denumirile statiilor construite inainte de '89, mai bine "guvernantii responsabili" care ne conduc de 20 de ani (cam tot aceiasi, cu "rotiri" ale cadrelor din cand in cand!!!) ar fi construit macar cateva tronsoane si statii noi (nici macar pe toate cele incepute inainte de 1989 nu le-au terminat !!!) - carora le-ar fi putut da orice denumire ar fi vrut !!! Dar de, cu munca e mai greuceanu...
 • 0 (0 voturi)    
  ERONAT!!! (Duminică, 5 iulie 2009, 10:44)

  ADRIAN O [anonim]

  Cat de comunista poate fi numirea dupa personalitati! Sunt perfect de acord cu unele comentarii care spun ca denumirile trebuie sa fie practice: usor de pronuntat si care sa dea un indiciu asupra locului!
  Ma uitam pe harta metroului in Londra acum: nici un nume propriu; chiar si King George V (pe linia DLR) e numita dupa King George V Dock, nu ca s-a gandit cineva sa-i aduca un omagiu regelui pe seama londonezilor si a milioanelor de turisti.
 • 0 (0 voturi)    
  imbecili (Duminică, 5 iulie 2009, 12:37)

  gurka [anonim]

  tara arde si baba isi schimba id-ul pe mess. cine naiba sunt petrache poenaru si nicolae teclu? in america o chestie de asta se lasa cu o donatie de 20-50 mil, dar la noi nu aduce decit multa paguba si multa confuzie.
 • 0 (0 voturi)    
  O schimbare costa... (Duminică, 5 iulie 2009, 12:43)

  alina [anonim]

  Doar schimbarea panourilor orientative din toate statiile, hartilor din toate vagoanele... si sa nu uitam de campaniile de informare....

  Si daca tot o faci... pei schimba tot o data si gata.... nu mai schimba de 3-4 ori la 2 ani... sa nu mai stie nimeni pe unde e nimic.... si norocosul propietar al firmei de panouri :P sa aiba papica garantata cat e amicu' boss la Metrorex.

  M-ar interesa cifrele acestei schimbari? pe site-ul lor nu apare nimic relevant....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version