Un studiu realizat printre hotelieri de catre Institutul TNS Infratest arata ca cei mai zgarciti turisti din lume sunt francezii. Ei vorbesc urat, nu cunosc limbi straine, nu sunt generosi si politicosi si nu lasa bacsis.

In fruntea clasamentului sunt turistii japonezi, care sunt considerati mai politicosi si discreti. Pentru al treilea an consecutiv, japonezii sunt inaintea britanicilor si a canadienilor. A patra pozitie in acest top este ocupata de cetatenii germani.

Potrivit France Presse, evaluarea turistilor a fost facuta in 27 de tari pe baza a noua criterii, de la politete la generozitate, pornind de la opiniile exprimate de aproximativ 40.000 de hotelieri din intreaga lume.

Turistii americani sunt apreciati pentru cheltuieli si bacsisuri. Totusi, ei au fost taxati pentru modul in care se imbraca, dar si pentru ca nu respecta ordinea, fiind considerati cei mai artagosi.

UPDATE: Agentia franceza de stiri, care a preluat rezultatele acestui studiu, nu face nicio referire la turistii romani.