Iubitorii de soare a caror vacante sunt ruinate de vremea proasta ar putea fi despagubiti, dupa ce agentiile de turism din Franta au lansat o polita de asigurare pentru "intreruperea nedorita a vremii insorite", relateaza Reuters.

Agentiile de turism Pierre et Vacances si FranceLoc, care au decis sa incheie o astfel de asigurare, vor permite turistilor sa ceara inapoi o parte din costurile excursiei, daca acestia au parte de ploaie mai mult de patru zile, pentru fiecare saptamana din sejur.

Agentiile vor cere biroului de meteorologie din Franta imagini din satelit pentru a calcula ce sume ar trebui rambursate clientilor nemultumiti. Compensatiile ar putea ajunge si pana la 400 de euro, iar clientii vor fi informati prin SMS sau e-mail daca sunt eligibili pentru despagubiri. Dupa cateva zile de la intoarcerea din vacanta, acestia vor primi si cecul aferent.

Herve Kazser, omul care a initiat aceasta idee, a declarat pentru cotidianul "Le Figaro" ca, in urma testarii pietei, numai 10% din cei care sunt interesati de incheierea unei astfel de asigurari, au avut parte de suficienta vreme ploioasa pentru a li se returna banii.