Ministerul Turismului demareaza un nou proiect, de data aceasta pentru promovarea capitalei ca destinatie turistica. In acest sens, a fost semnat un parteneriat cu Primaria generala a Capitalei pentru realizarea proiectului "Turist in Bucuresti", a anuntat ministrul turismului, Elena Udrea.

"Bucurestiul se confrunta cu o scadere a gradului de ocupare a camerelor de hotel si o scadere a numarului de turisti. Avand in vedere ca Bucurestiul era o destinatie pentru turismul de afaceri, afectata de criza economica, am decis promovarea acestui proiect, in parteneriat cu autoritatile locale si cu parteneri din mediul privat", a spus Udrea.

Udrea: Vreau sa vad turisti straini pe strada, cu aparatele de gat si vorbind alte limbi

Aceasta a precizat ca vrea sa atraga in proiect restaurantele, institutele culturale si chiar si circul. Parteneriatul presupune ca autoritatile locale si partenerii privati sa organizeze evenimente, iar Ministerul Turismului le va promova. "Vreau sa vad turisti straini pe strada, cu aparatele de gat si vorbind alte limbi", a mai spus Udrea.

Ministerul Turismului mai vrea sa promoveze si Lacul Morii din Bucuresti. A fost elaborat un studiu privind modul in care poate fi utilizat luciul de apa, in vederea dezvoltarii agrementului pe acest lac.

Proiectul este parte a campaniei "Turist in Romania" care se va derula in perioada 1 august – 25 decembrie 2009 si pentru care ministerul va cheltui circa 3.974.790 lei, fara TVA.