Automobile Dacia avertizeaza asupra unei inselatorii legate de o falsa promotie - un concurs la care s-ar castiga autoturisme Logan prin tragerea la sorti a zece numere de telefon. Persoane neidentificate inca utilizeaza numele companiei pentru a solicita sume cuprinse intre 250-650 euro. Dacia nu a organizat si nici nu organizeaza concursuri de acest gen, informeaza compania, intr-un comunicat.

"Domnul Constantin Stroe, al carui nume este mentionat in mesaj pentru a da credibilitate inselatoriei, nu are bineinteles nicio legatura cu falsul in curs", se arata in comunicatul Dacia, care mentioneaza adresele la care utilizatorii de internet ar putea fi pacaliti:

  • http://dacia-logan.webs.com/detaliiconcurs.htm
  • http://mcv-logan.webs.com/

"Dacia va solicita inceperea urmaririi penale impotriva persoanelor vinovate de aceasta dezinformare frauduloasa, pentru savarsirea mai multor infractiuni prevazute de Codul Penal si pedepsite cu inchisoarea, precum inselaciunea si concurenta neloiala fata de Dacia, cu grave consecinte asupra imaginii de marca.

Cetatenii sunt rugati sa fie atenti cand primesc acest tip de mesaj, sa nu ii dea crezare, sa respinga aceste e-mail-uri, chiar daca informatiile prezentate par credibile. De asemenea, Dacia are rugamintea fata de cei supusi acestor tentative de inselaciune sa obtina de la persoanele care eventual le apeleaza toate informatiile posibile si sa informeze de urgenta Vocea Clientului Dacia (0248 500 000)", se mai arata in comunicatul companiei.

La randul sau, Asociatia Operatorilor Mobili din Romania recomanda tuturor celor care sunt anuntati prin telefon sau SMS ca au castigat premii substantiale sa verifice acest lucru la serviciul de relatii cu clientii inainte de a face orice plata care le este solicitata.

Nu este pentru prima data cand Automobile Dacia se confrunta cu astfel de incidente. In urma cu un an si jumatate, compania avertiza asupra unor tentative de frauda prin telefon.