Aeronavele cu greutatea la decolare de peste 50 de tone nu vor mai zbura de duminica, 25 octombrie, in intervalul orar 00:00 si 07:00, pe Aeroportul Baneasa, din cauza nivelului ridicat de zgomot, a declarat marti George Mihalcea, directorul general al aeroportului, citat de NewsIn. El a mai precizat ca au fost realizate teste de zgomot de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii si Economia Constructiilor (INCERC), care au aratat ca aceste aeronave depasesc cu mult nivelul de zgomot.

"Baneasa este un aeroport de oras fata de Aeroportul Otopeni si noaptea zgomotul de la aeronavele care au greutatea la decolare de peste 50 de tone deranjeaza. Pe timpul noptii nu vor ateriza si decola aeronavele de tipul Boeing 737, Airbus 318, 319, 320, 3U si MD 80, dar alte avioane de mici dimensiuni vor avea acces", a spus Mihalcea.

Toate companiile aeriene care opereaza pe aeroportul Baneasa cu aeronave cu greutatea la decolare mai mare de 50 de tone vor fi nevoite sa isi reprogrameze zborurile pe timpul noptii.

Compania low-cost Wizz Air a anuntat deja ca intre 25 octombrie si 16 decembrie isi va reorganiza o parte din zborurile din Bucuresti din cauza restrictiei de noapte introduse pe Aeroportul Baneasa. Conform reprezentantilor companiei, perioada Craciunului va fi, de asemenea, revizuita in curand, pasagerii urmand sa fie informati cu privire la aceste modificari.