Consiliul Superior al Sanatatii: atentie la consumul de bauturi energizante
De asemenea, CSS atentioneaza ca bauturile energizante pot provoca anxietate, agresivitate si dependenta daca sunt consumate excesiv. In plus pot aparea stari de indispozitie si chiar probleme cardio-vasculare.
"La adolescentii confruntati cu fenomenul "binge drinking" sau "biture express", bauturile energizante asociate cu alcoolul le permit sa atinga un grad ridicat de absorbtie alcoolica", afirma Michele Rignanese de la CSS.
Expertii Consiliului recomanda limitarea consumului de bautuiri energizante si chiar interzicerea lor la femeile gravide sau care alapteaza si in cazul copiilor sub 16 ani.
Difuzarea comunicatului CSS a starnit reactii din partea companiei Red Bull. Reprezentantii acesteia au spus ca vand bauturi energizante in 150 de tari tocmai "pentru ca autoritatile sanitare din toata lumea au ajuns la concluzia ca Red Bull Energy Drink poate fi consumat fara riscuri".
Patru miliarde de doze de bauturi energizante s-au consumat in intreaga lume, anul trecut, scrie www.lalibre.be.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
Nu am auzit de el, cu toate ca lucrez in domeniu!?
Va rog sa aveti mai mult profesionalism cand citati din surse pe care nu le cunoasteti, sau daca sursele sunt incerte!?
Red Bull poate protesta cat doreste, deoarece bautura lor SIGUR nu este FARA RISCURI, cum se lauda acestia.
Ar trebui sa avem o lista cu toate bauturile si mancarurile cu RISCURI, dar, bine documentat si BINE TRADUS!?
De fapt se numeste Superior Health Council (SHC) si are siteul https://portal.health.fgov.be/portal/page?_pageid=56,4190386&_dad=portal&_schema=PORTAL
Recomandare pentru autor tineti cont de importanta pericolului.
Asa ca propun sa se interzica si cafeaua pentru ca contine cofeina. La fel si Cola.
Observ insa ca tutunul si alcoolul lipsesc de pe lista ta - isi mai baga si patriciatul botul din cand in cand in distractiile plebei?