Angajatorii vor fi obligati sa inregistreze mai repede contractele de munca
Guvernul a decis insa, prin hotarare, ca firmele sa fie obligate sa includa in registrul general de evidenta a salariatilor elementele de identificare a salariatului cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii acestuia, sa anunte incetarea contractului individual de munca chiar la data incetarii relatiilor de serviciu si sa transmita registrul in format electronic la inspectoratul teritorial de munca cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre primul salariat si, ulterior, de catre fiecare nou salariat, au declarat, vineri, surse oficiale, citate de Mediafax.
Angajatorii care nu respecta termenul de inregistrare a contractului de munca vor fi amendati cu 1.500 lei pentru fiecare contract individual neinregistrat, fara ca valoarea cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei.
Pentru completarea registrului general de evidenta a salariatilor cu date eronate va fi aplicata o amenda cuprinsa intre 3.500 lei si 5.000 lei.
Prevederea care permite in prezent angajatorului sa achite pe loc sau in termen de cel mult 48 ore de la data incheierii procesului-verbal jumatate din minimul amenzii va fi abrogata.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Lasa ca e bine si asa... la cozile de la inspectoratul de munca o sa fie un stres suplimentar, ca nu era suficient cel de pana acum.
Asi avea o modificare amenda sa fie de 10.000 lei.
Mie mi-a expirat contractul pe durata determinata in dec 2009. Ma tot rog sa-mi trimita noul contract... dar ba e la semnat... ba la coana mare, ba la primarie... ba la scoala de fete...
Si daca e electronic... de ce nu se trimite prin mail?
Exact ca la parcări, dăm ordin ca de azi să se înregistreze actele imediat. Le dăm însă posibilitatea firmelor să o facă imediat?
În cazul tău, permite-mi o expresie americană, you've been duped :) (to dupe = to deceive (an unwary person)).
Toate cele bune și succes cu contractul. În State, o astfel de firmă este imediat anunțată la DOL (Department of Labor - Ministerul Muncii). Pentru ăștia mai imigranți, așa ca mine, se numește WH4 (http://www.immihelp.com/forms/wh-4.pdf) și firma are ceva de luptat până iese la mal, așa că se feresc să facă măgării :)
Adrian
Softurile făcute de Siveco sunt groaznice (am pus dejetul pe ele, îhhh). Am putea avea și noi MIT-ul nostru (Massachusetts Institute of Technology - prestigioasă universitate din USA unde studenții lucrează la proiecte sponsorizate de foarte multe entități economice sau guvernamentale printre care și NASA).
Ne trebuie un ministru al învățământului cu fler.
O zi bună,
Adrian
Mulțumesc pentru comentariu,
Adrian
În general România post-decembristă a inventat mai mereu metode antiproductive sau în total contrast cu ce fac ceilalți. Poate ar trebui ca la un moment dat să ne vină mintea la cap, să descoperim că nu suntem noi inventivii planetei și moțul tortului și să mai și luăm ce e bun de pe la alții. Bun și testat. :)
O zi bună,
Adrian
Mulțumesc,
Adrian
Si daca este vorba despre cineva care lucreaza "pe proiecte" - si nu stie daca va putea angaja pe cineva decat FIX dupa ce a semnat contractul (si asta uneori si la cateva zile dupa ce angajatul ar fi trebuit sa inceapa sa lucreze) ce se intampla? Sta la coada la CM, pt ca sa nu depaseasca termenul si sa nu ia amenda?
As dori cand mai scrieti articole despre "solicitarea Comisiei Europene" (sau "solicitarea UE" samd) sa solicitati EXACT documentul in care CE (sau UE) cere EXACT ceea ce basadesc cei din guvern - sau macar un link! Fifi va rog amabili si, daca povestea cu "solicitarea CE" nu este o minciuna, puneti link-ul la articol!
Dar nu există o astfel de metodă, și din experiență personală înregistrarea la ITM durează cam două săptămâni, prin contabilitate externă.
Eu personal nu am zile de pierdut să stau la cozi la stat, deci măsura dezavantajează atât angajatul (care va trebui să aștepte până este înregistrat) cât și angajatorul, care nu poate beneficia de munca angajatului.
Observ că s-a început cu stângul, și se continuă cu spor în direcția înrăutățirii mediului de afaceri care oricum este execrabil. Nu faceți nici o modernizare așa, stimabililor!
Pentru firmele mari nu va fi o problema : au contanil permanent au PR etc...
Firmele mici nu au contabil la dispozitie nu au cine sa le faca actele in mod rapid, nu au intari pe la ITM.
Ei si ce daca le-am tras-o iar ? Da-i dracului !
Ceea ce nu inteleg multi, este ca aceste masuri se intorc impotriva celor si mai multi si mai mici : impozitul forfetar se duce in preturi, masura asta ma face fie sa nu mai angajez fie sa angajez cu o luna mai tarziu etc...
Exemplu : pe 22.12.2009 a lunii preiau un proiect in care mai am nevoie de 1 om. Este clar ( prietenii stiu de ce ) ca nu am cum sa ii fac actele pana in 31.12 ale lunii ca sa ii fac contract cu 01.01. Asa ca de comun acord stabilim ca ii fac contract cu 01.02. Bineinteles ca eu o sa ii platesc salariu si pe ianuarie - dar fara CAS, CASS etc... .
Cine castiga, cine pierde ?
PS o sa spuneti poate de ce nu ii fac contract cu 15.01 ? Cine a facut macar o data in viata salarii la o firma ( cu toate declaratiile ) stie de ce !
dar ce mi se pare culmea tâmpeniei e registrul ăla de evidenţă a salariaţilor - un ditamai catalog absolut inutil şi care trebuie completat de mână
deci nu contează că un angajator a depus toate contractele la timp, că şi-a plătit contribuţiile, etc.
- dacă nu a băgat o caligrafie exactă într-o chestie de carton pe care n-o foloseşte niciodată, atunci bunul stat român are dreptul să-i umfle vreo cinci mii de roni ....
Asa ca e simplu, nu dureaza si se combate efectiv munca la negru!!!