Tinerii care locuiesc in chirie, in locuinte construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), isi vor putea cumpara casele la un pret unic national, care va fi anuntat la sfarsitul acestei saptamani, printr-un ordin comun al Ministerelor Dezvoltarii Regionale si Finantelor Publice, a anuntat, joi, la Brasov, ministrul de resort, Elena Udrea, la reuniunea primarilor de orase din Romania.

"Printr-un ordin comun al ministrului Dezvoltarii Regionale si al Finantelor Publice, care se va semna imediat ce domnul ministru se va intoarce din Japonia, vom anunta preturile care sunt stabilite la nivel national", a spus Elena Udrea citata de Agerpres.

Aceasta considera ca in acest fel se va elimina diferenta foarte mare de pret intre un apartament ANL construit in Bucuresti si unul in provincie, singura diferenta care va ramane, fiind cea a terenului, dar numai daca se ia decizia ca acesta sa se vanda si sa nu mai ramana in concesiune cum este in prezent.

Ministrul Dezvoltarii i-a indemnat pe primarii din orase sa vanda cat mai repede locuintele ANL in care tinerii locuiesc cu chirie, pentru ca ministerul sa faca rost de mai multi bani cu care si-a propus sa construiasca 100.000 de locuinte in trei ani, din care, 20.000 numai in acest an.

Locuintele ANL pot fi cumparate de chiriasi dupa un an de zile, conform legii.

Ministrii Dezvoltarii Regionale si ai Sanatatii au participat joi, la Poiana Brasov, la Adunarea Generala a Asociatiei Oraselor din Romania.