McDonald's retrage de la vanzare in SUA 12 milioane de pahare dupa ce s-a constatat ca vopseaua de pe ele continea cadmiu, un metal cancerigen periculos, scrie Reuters. Paharele erau vandute la 2 dolari/bucata, aveau pe ele personaje din filmul Shrek, iar compania spune ca aceste pahare nu prezinta pericol pentru consumatori, insa le va retrage de la vanzare pentru a nu fi vreo indoiala.

Paharele erau vandute in SUA ca parte a unei campanii pentru noua serie a filmului Shrek, iar autoritatile americane pentru protectia consumatorilor au avertizat asupra faptului ca substanta folosita la vopseaua cu care au fost create imaginile pe pahar, cadmiul, este extrem de periculoasa, mai ales daca cei mici pun mana pe pahar si o duc apoi la gura fara sa se spele inainte.

Paharele costau aproape doi dolari/bucata in SUA si existau patru variante, fiecare cu cate un personaj principal din filmul Shrek. McDonald's spune ca aceste pahare nu prezinta pericol pentru consumatori, insa le va retrage de la comercializare pentru ca doreste ca la clienti sa ajunga doar produse 100% sigure.

McDonald's Romania a anuntat, potrivit Mediafax, ca in Romania nu este desfasurata promotia Shrek si ca paharele respective nu vor ajunge la noi in tara.

Cadmiul este o substanta cancerigena care poate afecta ficatul, plamanii, sistemul nervos si chiar creierul.