Dupa ce anul trecut in septembrie Comisia Europeana anunta rezultatele unei anchete cu privire modul cum unele site-uri de comert electronic de produse electronice respecta prevederile pentru protectia consumatorilor, anul asta anunta un nou raid in randul magazinelor care vind bilete pe Internet. (dar si anunta rezultatele celei de-a doua faze a raidului din 2010), scrie Bogdan Manolea pe blogul sau.

Investigatia coordonata de Comisie cu privire la indeplinirea regulilor de protectie a consumatorului de catre cei ce vind bilete online a fost facuta in Romania de ANPC. Din prima analiza la cele 10 site-uri investigate, 8 se pare ca ar incalca legislatia in vigoare in acest domeniu. La nivelul UE din cele 414 site-uri verificate, 247 se pare ca ar incalca legislatia in domeniu. (spun se pare pentru ca termenul englezesc este vag - Sites flagged for further investigation).

Prinicipalele probleme identificate sunt, deloc suprinzator, multe din cele care le-am abordat pe blog, si chiar la ultima interventie de la Galele Premiilor E-commerce:

* Pret incorect

* Termeni si conditii de vinzare incorecti

* Informatii incomplete sau eronate despre vinzator

Apropo, am remarcat ca anul asta nu a fost inscris niciun magazin din zona asta a biletelor online.

Magazinele romanesti investigate au fost verificate si in operatiunea numita “Sweep Plus” unde s-a dorit identificarea faptului daca se vind bilete non-transferabile sau la evenimente care nu se mai desfasoara. Spre deosebire de alte tari, aici toata lumea a iesit bine.

Comenteaza pe blogul lui Bogdan Manolea.