MedLife a inregistrat in primele sase luni ale anului 2014 o cifra de afaceri de 38,3 milioane de euro, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ritmul de crestere al MedLife depaseste cresterea inregistrata de piata serviciilor medicale private, care este de aproximativ 8-9%. MedLife urca in continuare peste ritmul pietei si estimeaza ca va depasi, pentru prima data, 2,5 milioane de pacienti in 2014.

Mihai MarcuFoto: MedLife

"MedLife continua sa isi consolideze pozitia de lider al pietei serviciilor medicale private, lucru consemnat atat de rezultatele financiare care arata ca ne-am marit si mai mult ecartul fata de urmatorul competitor, cat si de numarul de pacienti, abonati si platitori, care aleg serviciile noastre. In primele 6 luni am ajuns la un million trei sute de clienti, exceptand abonatii, iar pana la finalul anului credem ca vom depasi, pentru prima data, 2,5 milioane de pacienti, echivalentul a peste 10% din populatia Romaniei. Extrapoland, putem spune ca daca 15 milioane romani au fost cel putin o data la medic in ultimul an, (Studiu GFK, 2014), rezulta ca 1 din 6 au fost la MedLife, fapt care ne onoreaza si ne ofera un sentiment de mandrie", a declarat Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife.

Potrivit datelor oficiale de la Registrul Comertului, urmatoarele doua pozitii in topul celor mai mari operatori medicali privati sunt detinute de Regina Maria si Medicover, care au inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 27 milioane de euro, respectiv, 24,5 milioane de euro, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Locul patru este detinut de Sanador care a inregistrat o cifra de afaceri de 19,8 milioane de euro.

"Piata serviciilor medicale private nu a inregistrat schimbari importante in prima parte a anului, singura pata de culoare fiind data de stagnarea unor companii mari si cresterea puternica a altora, aflate mai jos in clasament, tendinta care daca se mentine ar putea schimba ierarhia celor mai mari jucatori din sistemul medical privat, respectiv impacta dinamica pietei in urmatorii ani. Este cazul firmei Sanador care a continuat sa creasca semnificativ in ultima perioada in timp ce Regina Maria si Medicover au incetinit sub cresterea pietei, Sanador avand sanse reale sa ajunga la nivelul acestor doi operatori in 2-3 ani, daca se confirma trendul", a precizat Mihai Marcu.

"Privind in perspectiva, cred ca dinamica pietei va fi accentuata si de cele 4-5 tranzactii importante care se vor inregistra in urmatoarele sase luni, fiind vorba atat de achizitii ale unor operatori importanti cat si de consolidari privind pozitia la nivel national a principalilor actori din aceasta piata", a mai adaugat Mihai Marcu.

In ceea ce priveste planurile pentru perioada imediat urmatoare, MedLife va continua expansiunea teritoriala in conformitate cu planul anuntat initial pentru anul 2014, iar dupa deschiderile celor doua clinici de mari dimensiuni din Galati si Iasi, va deschide inca doua hyperclinici pana la finele anului.

Pentru anul viitor, compania isi propune, de asemenea, deschiderea a inca cel putin patru clinici, in alte orase mari din tara.

De asemenea, compania isi propune sa intensifice puternic investitiile in zona spitaliceasca in urmatoarele 12 luni.