Principala preocupare a companiilor care utilizeaza energia pentru iluminat, productie sau climatizare este aceea de a monitoriza continuu consumul si de a pastra costurile sub control. Tehnologia informatiei reprezinta un factor cheie in gestionarea utilizarii de energie, prin multiple solutii online care permit analiza si urmarirea consumurilor de energie in timp real.

Servicii onlineFoto: GDF SUEZ Energy Romania

Datele de plati si consum, la dispozitie printr-un click

Majoritatea marilor furnizori de energie prezenti la nivel mondial ofera azi optiuni de cont online atat pentru clientii persoane fizice, cat si pentru companii. Consumatorii pot astfel sa transmita indexul de consum catre furnizor, sa vizualizeze si sa plateasca online facturile, sa obtina rapid informatii despre consum si plati. Administrarea costurilor de energie este mai simpla ca oricand: informatia necesara luarii deciziilor potrivite se afla mereu la indemana clientilor.

De exemplu, transmiterea lunara a facturilor prin e-mail reprezinta un serviciu care ne ajuta sa le arhivam fara a ocupa prea mult spatiu si sa le accesam de fiecare data cand avem nevoie, cu un simplu click. GDF SUEZ Energy Romania ofera acest serviciu inca din anul 2010 atat pentru clientii casnici, cat si pentru cei non-casnici. Transmiterea facturii prin e-mail este un serviciu gratuit, care asigura acces permanent, oricand si oriunde, la factura de energie, intr-un mod sigur si rapid. "In plus, in cazul in care clientii ratacesc e-mailul cu factura in Inbox, pot accesa contul lor virtual din sectiunea Agentia Online, unde gasesc stocate ultimele 12 facturi, simplu si usor. Agentia Online este disponibila accesand www.gdfsuez.ro, pe baza user-ului si a parolei, ceea ce ofera confidentialitate asupra datelor din cont, dar si securitate maxima pentru orice tranzactie de plata. Platforma este simpla, intuitiva si extrem de utila tuturor clientilor", a declarat Amaury Lamarche, Director Adjunct al Directiei Comercializare Energie din cadrul GDF SUEZ Energy Romania.

Servicii online

Energia are viitor online

Transformarile recente ale pietei de energie subliniaza inca o data responsabilitatea clientilor in ceea ce priveste managementul consumului de energie. Tocmai de aceea, monitorizarea si gestiunea vor continua sa reprezinte factori cheie in optimizarea facturilor si pastrarea costurilor sub control. Astfel, consumatorii vor fi din ce in ce mai interesati de solutiile online puse la dispozitie de furnizorii de energie, care le vor permite sa analizeze in detaliu informatii referitoare la consumul lor.

Articol furnizat de GDF SUEZ Energy Romania

GDF SUEZ Energy Romania, cu un portofoliu de peste 1,4 milioane de clienti, ocupa pozitii de lider al pietei de distributie si furnizare a gazelor naturale, precum si in domeniul serviciilor asociate energiei. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de electricitate pentru clientii business. Pentru mai multe detalii, click aici.