Verificarea si revizia instalatiei de utilizare gaze naturale (IUGN) reprezinta un control preventiv si obligatoriu, a carui responsabilitate este, conform legii, in sarcina clientului.

Siguranta instalatiilorFoto: GDF SUEZ Energy Romania

Realizarea serviciilor de verificari si revizii ale instalatiilor de gaze naturale este esentiala pentru companii, deoarece garanteaza siguranta angajatilor, asigurarea normelor de protectie a muncii si eficienta continuarii activitatii, indiferent ca vorbim despre instalatii destinate productiei sau incalzirii.

Prevederi legale

Potrivit normelor legale in vigoare, verificarea tehnica a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale se realizeaza periodic la maximum 2 ani, iar revizia tehnica la maximum 10 ani. Pe langa operatiunile periodice, controlul instalatiei de utilizare este obligatoriu dupa orice eveniment care poate afecta instalatia de utilizare sau in urma neutilizarii instalatiei o perioada mai mare de 6 luni. In cazul nerealizarii serviciului de verificare/revizie in termenul specificat mai sus, furnizorii de gaze naturale sunt pusi in situatia de a solicita operatorului sistemului de distributie gaze naturale sistarea furnizarii pentru acesti clienti, din ratiuni de siguranta a retelei si a instalatiei de utilizare.

Oferte adaptate nevoilor companiilor

GDF SUEZ Energy Romania, companie autorizata si cu experienta in domeniu, parte a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii tehnice destinate sigurantei instalatiilor de gaze naturale, acompaniind clientii in aceste demersuri de maxima importanta.

Despre serviciile de profil oferite de companie pentru clientii business, ne vorbeste Cristian Tudose, Director Directia Managementul Clientilor si Vanzari Middle Market, GDF SUEZ Energy Romania: "Compania GDF SUEZ Energy Romania a lansat inca din 2009 servicii de revizii si verificari ale instalatiilor de gaze naturale, pentru a raspunde nevoilor clientilor nostri. Ofertele au fost dezvoltate progresiv, astfel incat sa acopere si nevoile de mentenanta, reparatii sau chiar inlocuiri, dupa caz. In prezent, acoperim o paleta larga de servicii de profil pentru companiile cu un consum mai mare de 116,29 MWh, precum: proiectare si executie de instalatii de utilizare gaze naturale; verificari si revizii tehnice ale instalatiilor de utilizare; reparatii curente, modificari de trasee, realizarea de ramuri noi sau dezafectari ale instalatiilor de utilizare de gaze naturale; montare de vane antiseismice; renominalizare receptori cu modificarea instalatiei de utilizare de gaze naturale. Echipele noastre sunt pregatite sa acorde consultanta tehnica in legatura cu oricare dintre activitatile enumerate mai sus, dar si sa accepte provocarea unor proiecte tehnice complexe."

Nefunctionarea in parametri de siguranta a instalatiei de utilizare gaze naturale reprezinta unul dintre primele riscuri mentionate de managerii companiilor cliente ale GDF SUEZ Energy Romania (studiu intern, 2012), pentru care acestia considera necesara alegerea de profesionisti care ofera garantia unor lucrari de calitate si a unui parteneriat de lunga durata.

Dincolo de responsabilitatea legala, companiile au nevoie sa stie ca activitatea lor continua in conditii de siguranta si de eficienta. De aceea, reviziile, verificarile si mentenanta instalatiilor de utilizare a gazelor naturale trebuie realizate cu profesionisti recunoscuti in piata si care au dovedit deja o experienta relevanta.

Articol furnizat de GDF SUEZ Energy Romania

GDF SUEZ Energy Romania, cu un portofoliu de peste 1,4 milioane de clienti, ocupa pozitii de lider al pietei de distributie si furnizare a gazelor naturale, precum si in domeniul serviciilor asociate energiei. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business. Pentru mai multe detalii, click aici.