Ofensiva a producatorilor romani: Peste 200 de fermieri din sudul tarii vor sa livreze 10.000 de tone de legume in cel putin 4 lanturi de hipermarketuri, intr-un nou program
Programul este o initiativa a Asociatiei Cultivatorilor de Legume, cu sprijinul Organizatiei Interprofesionale PRODCOM Legume-Fructe si a Centrului de Comunicare al Fermierilor din Romania.
Aceasta initiativa este sustinuta de Grupul Agricover care va asigura platforma operationala a programului, oferind suportul logistic, tehnic, financiar si de management al riscului.
Lanturile comerciale Kaufland, Auchan, Cora si Selgros sunt primele mari hipermarketuri care au dorit sa comercializeze legumele din program, insa initiatorii au declarat ca doresc sa fie prezenti in cat mai multe supermarketuri pana la toamna.
"Ne-am propus sa livram in acest an 10.000 tone din peste 35 sortimente de legume si zarzavaturi. Evident ca ne dorim mai mult, dar totul depinde de calitate, sezonalitate si de cererea din retail. In prezent, comenzile cu supermarketurile sunt la nivel de saptamana, iar livrarea la o zi sau la doua zile in functie de cerinta supermarketurilor", a declarat Robert Arsene, director general al Grupului Agricover, cel care va asigura platforma operationala a programului, citat de Agerpres.
"Interesul nostru este ca pretul final negociat in numele fermierilor cu supermarketurile sa ajunga maxim la el. Din pretul final practic la fermieri ajunge 95-98%, iar la noi doar cateva procente legate de costuri logistice si de ambalare. Evident acest lucru insemna la consumator un pret mai mic, iar la fermieri un pret mai mare. Ne-a interesat ca toate partile din acest lant sa aiba de castigat", a mai spus el.
In ceea ce priveste preturile cu care vor putea fi cumparate legumele romanesti, seful Agricover a subliniat ca acestea vor fi stabilite prin cerere si oferta.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Sa speram ca nu se vor lacomi si ca vor cultiva legume cu samanta romaneasca.
Ne-am saturat de acriturile din import.
Poate ca exemplul acesta va fi urmat si de alti agricultori. Daca se va intampla asa, Romania va deveni un mare bazin legumicol al europei iar din aceasta vom avea doar de castigat.
bravo lor oricum dar nu va asteptati la chestii bio de gradina
Daca se vor face astfel de asociatii si la cultivatorii de cereale, acestia vor reusi sa isi construiasca propriile silozuri si astfel sa inlature mafia cerealelor.
A dat Dumnezeu si s-a desteptat taranimea. Urmeaza si trezirea la realitate a acestora prin constientizarea faptului ca "alesii neamului" sunt angajatii si nu stapanii lor si astfel se va pune din ce in ce mai presant problema schimbarii acestui sistem politic ticalos.