Infrastructura din România și implementarea proiectelor in acest domeniu vor constitui tema unei mese rotunde ce se va desfășura joi, pe 26 iunie 2014, începând cu ora 9,00, la Institutul Cervantes, sub organizarea Asociației Firmelor Spaniole din România (ASEMER). Dacă în urmă cu o lună asociația a patronat o dezbatere despre dezvoltarea urbanistică a Bucureștiului, acum cadrul este lărgit și reprezentanți importanți ai unor instituții de stat, precum și investitori spanioli, vor vorbi despre Master Plan și infrastructura din România.

Prioritățile și strategia în domeniul infrastructurii vor fi prezentate de Narcis Neaga, director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADR), Horia Nicolae, directorul Direcției de Pregătire Proiecte din aceeași instituție, Mariana Ioniță, director de strategie la CFR, precum și Adrian Dragomirescu, reprezentant al UMP Infrastructura de Mare Viteză, Transport Intermodal/Modal şi GIS, sub moderarea lui Agunstin Navarro, reprezentant al firmei ICEX.

Cea de-a doua parte a mesei rotunde va aduce în centrul atenției principalele probleme care afectează implementarea proiectelor și anularea fondurilor destinate dezvoltării infrastructurii, invitați fiind Renatta Bendeac, director general adjunct în cadrul Direcției Generale de Infrastructură Rutieră din CNADNR, Cristian Andrei, director general adjunct al Direcției Generale de Monitorizare și Întreținere a Infrastructurii Rutiere CFR, și Luca Irimes, șeful Serviciului de Pregătire Proiecte Europene din cadrul CFR. Din partea ASEMER, discuția va fi moderată de Esther Gonzalez, reprezentanta firmei spaniole PROINTEC.

Sursele pentru finanțarea proiectelor de infrastructură vor fi supuse dezbaterii în ultima parte a mesei rotunde, despre aceasta urmând să vorbească Dragoș Bostan și Radu Bușila, reprezentanți ai UNICREDIT, și Eulalia Fernandez, de la CFO Azvi România, moderator fiind Jose Leandro Arias, reprezentantul firmei Peyber.

ASEMER este o asociație constituită anul trecut și care reprezintă marea majoritate a firmelor spaniole din România. Multe dintre acestea își desfășoară activitatea în sectorul imobiliar și construcții, criteriu după care au fost alese temele pentru primele două mese rotunde pe care le-a organizat.