Cand la serviciul doamnei Ionescu s-a prezentat echipa unei banci ca sa le faca o prezentare cu privire la cat de bine ar fi daca si-ar face contul de salariu la o alta banca decat cea la care avea in prezent contul de salariu aceasta a intrat prima in sala in care avea loc prezentarea. Era o zi de marti isi aminteste d-na Ionescu, iar la intalnire urmau sa fie prezenti toti sefii, asa incat dadea bine sa fie consemnat interesul ei pentru noua oferta. Doamna Ionescu si-a dat prima acceptul sa fie trecuta pe lista clientilor noii banci, fara sa stie ca in 7 cazuri din 10, salariatii isi aleg banca la sugestia sau la "indicatia" sefului.

Domnul Ionescu, sotul ei, care castiga lunar cam aceiasi bani - circa 1.500 de lei - facea parte din restul de 30% care hotarau singuri unde e mai bine sa isi "domicilieze" salariul.

Doamna Ionescu isi avea inainte cardul de salariu la o alta banca. Si l-a mutat la noua banca, unde avea anumite comisioane reduse fata de optiunea standard, mai mult ca sa-i faca pe plac sefului. S-a trezit cu un nou token, mai greoi, cu o noua interfata, cu care nu era obisnuita sa lucreze, dar si-a zis ca in timp se va obisnui. In prima luna, dupa ce a platit online toate facturile, a transferat niste bani intr-un cont deschis la alta banca si a retras cash de cateva ori de la bancomat, a observat ca totalul comisioanelor percepute era cat o pereche de dressuri. In luna a doua, si-a propus sa faca o "smecherie". In ziua de leafa ea isi vira banii de la noua banca pe cardul vechii banci, cu care se obisnuise. Dar si aceastia ii erau comisionati.

Ce nu stia d-na Ionescu era ca exista o solutie infinit mai simpla: daca si-ar muta salariul la ING, pe langa faptul ca ar primi cardul de salariu ING Card Complet gratis, cu 0 costuri de administrare, ar avea in plus:

  • zero la retragerile de la ATM  ING
  • zero la internet banking, chiar si pe mobil
  • zero la plati in lei catre orice banca prin internet banking
  • zero la incasari de la alte banci

Doamna Ionescu a mai aflat ceva, si anume, ca are la indemana optiunea "Porteaza-ti banii", care iti ofera libertate absoluta in ceea ce priveste mutarea salariului. Fara sa trebuiasca sa ceri permisiunea angajatorului, cu aceasta optiune iti transferi gratuit si instantaneu salariul de la alta banca la ING.

Ce i-a mai placut mult doamnei Ionescu a fost optiunea ING Bazar. Banca negociase pentru ea reduceri la unii dintre cei mai importanti comercianti: de la supermarketuri, farmacii, benzinarii pana la magazine de haine, jucarii si cosmetice.

Domnul Ionescu, care isi mutase deja contul de salariu la ING, i-a cumparat domnei Ionescu o pereche de dressuri noi, numai din economiile rezultate din taxele zero de la ING.

Ca idee, domnul si doamna Ionescu au fiecare in jur de 40 de ani, locuiesc intr-un oras de marime medie si castiga in jur 1.500 de lei pe luna fiecare.