Academia de Studii Economice (ASE), Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Econmica(CSIE), Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica (DICE) alaturi de Asociatia „Clubul Informaticii Economice – CyberknowledgeClub” au demarat in 2 noiembrie 2015 proiectul "Cel mai bun programator inovator". Concursul va doreste sa incurajeze inovarea in domenii precum Cloud Computing, Big Data, Mobile programming, Social networks si Cybersecurity. Premiile vor fi oferite de Crystal System, sponsorul competitiei.

Competita, care va dura pana pe 31 martie 2016, se va desfasura in doua etape:
- Etapa de Formare. In cadrul primei etape studentii selectati vor participa la un curs de formare pentru 3 tehnologii: Java (Oracle Weblogic) in cloud, SAP ABAP si Business Intelligence (SAP BI). La finalul acesteia studenții vor susține un examen, iar cei care vor obtine minim 50% din punctajul maxim vor fi calificati in etapa a doua.
- Etapa de inovatie. A doua etapa consta in elaborarea de proiecte inovatoare, cu aplicabilitate in viata reala. Proiectele vor participa la o competitie cu premii, in cadrul careia evaluarea va fi realizata de catre un comitet format din profesori din cadrul ASE.
„Prin aceasta initiativa ne dorim sa scoatem studentii din zona de confort, sa ii provocam sa vina cu idei inovatoare si astfel sa se loveasca de toate etapele crearii unui produs. Incurajand studentii sa creeze un produs aproape de o stare finita, celor mai bune idei le vom propune finantare si suport. Ne-ar bucura daca prin acest proiect vom crea primii antreprenori!”,a declarat conf. univ. dr. Razvan Bologa, unul dintre initiatorii acestui proiect.
Noutatea acestei comeptitii este ca, in afara studentilor Academiei de Studii Economice, pot participa si cei care nu sunt studenti ai ASE, dar care doresc sa invete lucruri noi.
In cadrul proiectului vor fi oferite premii in valoare de peste 18.000 de euro: 12 bicilete sau marele premiu, un autoturism electric Renault Twizy.
Premiile pot fi castigare doar de studentii Academiei de Studii Economice. Ceilalti participanti, care vor avea aplicatii castigatoare, vor putea fi angajati in cadrul Crystal System, sponsorul competitiei.
„Competitia se inscrie in traditia Facultatii de Cibernetica si Informatica Economica de a implica studentii in competitii ale cunoasterii in scopul cresterii calitatii actul educational”, a precizat Prof. univ. Dr. Ion Smeureanu, decan CSIE.
„Concursul
Prin initierea acestei comeptitii, partenerii proiectului isi propun sa ofere unor tineri talentați sansa de a incepe o cariera in domeniul IT&C.
Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica( CSIE) - ASE are peste 50 de ani de traditie in domeniul Informaticii Economice fiind una din primele entitati academice de profil infiintate in lume in anii ’60. Departamentul combina cursuri de dezvoltare software cu materii de business oferind o educatie adecvata Societatii Informationale.
Asociatia „Clubul Informaticii Economice – CyberKnowledgeClub”(CKC) este o organizatie non-profit fondata de catre membri ai DICE, CSIE, ASE. CKC reprezinta o punte intre companii si mediul academic care initiaza proiecte de formare a studentilor in in spiritul cerintelor economiei reale.
Crystal System este o companie de consultanța IT si dezvoltare software care este un partener al ASE de peste 10 ani. Crystal System s-a implicat mereu in actiuni care au avut drept scop formarea la cel mai inalt nivel al studentilor din cadrul Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul ASE Bucuresti.
“Ma bucura faptul ca an de an gasim in ASE un partener deschis in oferirea catre studenti a unor informatii despre ultimele tehnologii de pe piata IT&C", a declarat Catalin Paun, managerul de proiect in cadrul Crystal System.