Daniel Draghici este promoter de evenimente in Bucuresti si spune ca in jobul sau investeste 100% pasiune si 100% munca. Daniel spera ca a contribuit la evolutia scenei underground din Romania si vede Bucurestiul viitorilor 5 ani "mai frumos, mai educat si mai dornic de petrecere".

Daniel Draghici Foto: arhiva personala
  • Intra in articol pentru a citi primul interviu din seria Perspective Diferite. Proiectul  isi propune sa prezinte oameni care, prin pasiunea pentru ceea e fac, au abordat lucrurile diferit, creativ, adaugand o valoare certa domeniului in care activeaza.

Cum te-ai decis sa urmezi aceasta meserie?

​​Daniel Draghici: De mic am fost pasionat de muzica, iar la 15 ani, impreuna cu fratele meu, am reusit sa achizitionam un pupitru de DJ si doua boxe. Faptul ca pot sa fiu mereu inconjurat de oameni, sa fiu activ, sa fiu alaturi de clienti in cele mai frumoase momente ale vietii lor si sa lucrez impreuna cu familia si prietenii au facut aceasta meserie foarte placuta din primul moment.

Cat la suta din jobul tau e pasiune si cat la suta e munca?

​​Daniel Draghici: 100% pasiune si 100% munca :)

Care au fost provocarile din meseria ta pana in acest moment?

​​Daniel Draghici: Dupa 13 ani, pot spune ca am vazut aproape tot. Am trecut prin toate starile posibile, am pierdut oameni apropiati, am castigat prieteni, am intalnit clienti foarte dificili, furnizori rau voitori, colaboratori neseriosi, angajati care ne-au dezamagit. Ma bucur ca am activat intr-o piata tanara, aflata in continua dezvoltare.

Cu ce se diferentiaza evenimentele organizate de tine fata de ce exista acum in Romania?

​​Daniel Draghici: Fiecare promoter isi pune amprenta asupra evenimentelor pe care le face si are un target specific. Imi place sa cred ca ceea ce noi am facut a insemnat ceva pentru zona noastra de petreceri si ca am contribuit la evolutia scenei underground in tara noastra.

Cum ai evalua viata de noapte din Bucuresti, mai ales prin comparatie cu restul tarii sau cu orasele mari din vest?

​​Daniel Draghici: Fiind capitala tarii, era normal pana acum ceva timp ca Bucurestiul sa “dicteze” ce se intampla in toata tara in materie de viata de noapte. In ultimii ani insa, exista orase care au evoluat foarte mult, festivalurile locale cele mai mari nu mai au loc in Bucuresti, ci in Cluj-Napoca si la mare, iar viata de noapte din restul tarii a crescut semnificativ. Sunt un om optimist si cred ca lucrurile vor fi din ce in ce mai bune in Romania.

Multi spun ca Bucurestiul este un al doilea Berlin atunci cand vine vorba de evenimente de muzica underground (mai ales electronica). Cat de adevarata este aceasta comparatie?

​​Daniel Draghici: In Bucuresti gasesti un mix perfect daca esti pasionat de muzica underground. In fiecare weekend sunt petreceri cu line-up-uri puternice, intotdeauna se cauta spatii neconventionale, restrictiile autoritatilor nu sunt atat de mari precum in alte orase europene, pretul biletelor este mic, bautura e ieftina, chiar indraznesc sa spun ca oamenii sunt educati si stiu sa se distreze. Organizatorii au foarte mare atentie la detalii, lucru esential pentru public si artistii invitati.

Mereu oamenii cauta distractii si provocari noi. Cat de greu e, ca organizator de evenimente, sa satisfaci pofta de nou a publicului consumator de evenimente?

​​Daniel Draghici: Ca organizatori, trebuie sa fim intotdeauna cu un pas in fata consumatorilor de evenimente, sa stim ce isi vor dori in viitor si sa le oferim aceste lucruri pana sa apuce sa le ceara. De cele mai multe ori, publicul e reticent la idei noi, dar, ca si in alte industrii, exista liderii de opinie, pe care trebuie sa ii avem intotdeauna de partea noastra si care seteaza tendinte in maniera lor proprie. Sunt multe idei foarte bune care inca nu pot fi implementate aici, deoarece suntem constienti ca nu este momentul oportun.

Cum crezi ca va fi Bucurestiul de peste 5 ani, privit din perspectiva ta, organizator de evenimente?

​​Daniel Draghici: Mai frumos, mai educat, mai dornic de petrecere :)