O aplicatie prin bluetooth da acces la metrou nevazatorilor
Aplicatia Tandem Acces functioneaza indiferent dacă există semnal telefonic sau localizare GPS în subteran. Aplicatia a fost creata de un nevazator: Florin Georgescu, prin intermediul Asociatiei Tandem, cu sprijinul financiar al Fundatiei Orange.
"De multe ori, ca nevăzător, am evitat să călătoresc cu metroul pentru ca nu cunosc topografia tuturor stațiilor. Sper ca alte persoane, aflate în situația mea, să profite de Tandem Acces și să depășească temerile și obstacolele pe care eu le-am întâmpinat în trecut”, a spus Georgescu joi, la conferinta de lansare.
Acest sistem poate fi multiplicat in alte capitale europene, Bucurestiul facand astfel un pas tehnologic inaintea altor orase, in utilizarea tehnologiei bluetooth la metrou, pentru persoanele nevazatoare.
Asociatia Tandem este o organizație neguvernamentală a cărei activitate are ca scop principal incluziunea socială a persoanelor cu deficiențe de vedere.
***
Detalii despre proiect
Valoarea proiectului este de 262.000 lei, din care finanţarea Fundaţiei Orange se ridică la suma de 222.000 lei, în cadrul programului „Lumea prin Culoare şi Sunet”.

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate