Poate că nu ai privit niciodată lucrurile în felul ăsta, dar a cumpăra ceva fabricat în România este un gest patriotic care denotă încredere, responsabilitate și respect. Pentru rudele, prietenii și cunoștințele tale care lucrează într-o fabrică și care astfel își păstrează locurile de muncă. Pentru meșterul popular care trăieste din ceea ce produce în atelierul lui.

Fabricat in RomaniaFoto: webPR.ro

Pentru antreprenorul român care a cheltuit banii familiei ca să-și dezvolte afacerea. Pentru o companie multinatională care a ales România pentru a investi într-o unitate nouă de producție.

Te rog să faci un un gest simplu, care în timp poate deveni un reflex. Când ai nevoie de ceva, uită-te prima dată dacă este fabricat în România, și dacă îți place, cumperi. Generezi o reacție în lanț ale cărei efecte nu se văd imediat, dar fii sigur că ea marchează schimbări durabile în timp. Nu se vor mai închide fabrici, mai mult ca sigur se vor deschide altele noi. Banii răman în România și vor fi folosiți pentru educație, sănătate, cultură.

Sunt șanse mai bune ca lucrurile fabricate în România să fie exportate, devenind cel mai bun ambasador de țară. Copiii tăi, rudele tale, prietenii tăi, cunoștințele tale, vor avea un loc de muncă sigur și nu vor mai fi nevoiți să plece din tară. Vor avea un viitor acolo unde le e locul, în România.

România devine o țară prospera, cu o economie puternică pentru care ai pus și tu umărul.

Mulțumesc.

Dragoş Damian