Guvernul rus a introdus un moratoriu privind inspecțiile programate la întreprinderi și antreprenori, acesta urmând a rămâne în vigoare până la sfârșitul anului 2022, anunță Kommersant.

Vladimir PutinFoto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia

Inspecțiile programate vor rămâne pentru o mică listă a obiectelivelor de control ce țin de respectarea controlului sanitar și epidemiologic, veterinar și al incendiilor, precum și al supravegherii securității industriale.

„În Rusia va exista un moratoriu asupra inspecțiilor în afaceri până la sfârșitul anului 2022. O astfel de rezoluție a fost semnată de prim-ministrul Mihail Mișustin”, a anunțat guvernul de la Moscova într-un comunicat de presă.

Controalele neprogramate vor fi permise numai în situații excepționale: în cazul unei amenințări la adresa vieții, în cazul producerii unui prejudiciu grav asupra sănătății cetățenilor, o unei amenințări la adresa apărării țării și a securității statului, precum și în cazul unei amenințări urgente de natură ecologică provocată de om.

Cum vrea Rusia să contracareze impactul sancțiunilor occidentale

Documentul face parte dintr-un set de măsuri ale executivului rus care să contracareze impactul economic al sancțiunilor occidentale.

Președintele rus Vladimir Putin a exprimat joi după-masa disponibilitatea Rusiei de a colabora cu toți partenerii străini care doresc acest lucru.

El a mai spus cu privire la criza economică izbucnită în țară după exodul companiilor occidentale și sancțiunile fără precedent impuse împotriva Rusiei că „treptat, oamenii se vor reorienta și vor înțelege că pur și simplu nu există evenimente pe care să nu le putem rezolva”.

De asemenea, guvernul de la Moscova a publicat joi o listă cu peste 200 de bunuri și echipamente interzise la export în contextul exodului fără precedent al companiilor străine din Rusia și a valului de sancțiuni impuse de Occident și alte state din jurul lumii.

Interdicția va rămâne în vigoare până la sfârșitul acestui an, executivul de la Moscova susținând că ea este necesară pentru a stabiliza economia.

Urmărește ultimele evoluții din a 15-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.