La 33 de ani dupa ce a infiintat si apoi a transformat Microsoft in cel mai mare imperiu software, Bill Gates a pus punct vineri job-ului de zi cu zi la companie, pentru activitati caritabile. Si totusi, se intreaba cei de la Gizmodo.com, ce va face Bill cu atata timp liber si atatia bani? Postand o posibila alegere, in Adobe Photoshop, care il arata pe Gates pierzandu-si vremea pe luna, cei de la Gizmodo.com i-au invitat pe cititori sa dea frau liber imaginatiei. Replica nu s-a lasat asteptata.

"Imi place sa stau acasa si sa nu fac nimic, exact ca oamenii obisnuiti", spune Bill Gates intr-una din creatiile cititorilor Gizmodo. Poza il arata insa stand pe o caruta de bani, sau mai bine zis de dolari.

"Schimbarea de sex a meritat toti banii. A descatusat in mine o pasiune pe care nu credeam ca o am", zice Gates, acum femeie si dansand la bara intr-un oarecare bar, intr-o alta ilustratie.

Experimentand viata de cersetor, cantaret, actor in filme alaturi de Jennifer Lopez, dar mai ales fan al Apple sunt altele din zecile de fantezii cu Bill Gates. In fapt, una din poze il arata pe Gates in echipa de conducere prezentata pe site-ul Apple. Bill Gates este aici presedintele Fan Club-ului Apple.

Amandoi considerati vizionari, Bill Gates si Steve Jobs s-au certat, s-au impacat, si-au adresat replici subtile de-a lungul timpului, iar toate astea nu puteau ramane nefructificate. Nu este de mirare astfel sa-l vezi pe Gates asteptand infometat la una din cozile uriase create cu ocazia vanzarii iPhone.

Retragerea lui Gates nu este totala, din moment ce va ramane presedinte non-executiv al consililului de administratie. In plus, potrivit Reuters, Gates ramane cel mai mare actionar Microsoft cu 8,7% din actiuni in valoare de 23 miliarde dolari. Are o avere evaluata in prezent la 58 de miliarde de dolari, fiind al treilea cel mai bogat om din lume, dupa Warren Buffet si Carlos Slim. Cat despre planurile de viitor, Gates a anuntat ca se va dedica fundatiei de caritate The Bill and Melinda Gates Foundation, infiintata alaturi de sotia sa, Melinda, in anul 2000 pentru a promova sanatatea si educatia in intreaga lume.