Producatorul german de piese auto Honsel, unul dintre furnizorii Ford, va investi peste 100 de milioane de euro intr-o fabrica de piese turnate din aluminiu la Slatina, a declarat marti primul ministru Calin Popescu Tariceanu, citat de NewsIn. Premierul a precizat ca a discutat cu reprezentantii Honsel cu ocazia intalnirii cu cei 40 de furnizori de piese si componente ai Ford.

"Am discutat de curand cu un producator de piese si componente, firma Honsel. I-am primit la Bucuresti cu ocazia intalnirii cu firma Ford si cu cei 40 de furnizori de piese si componente ai companiei. Firma Honsel mi-a spus ca este hotarata sa faca o investitie de peste 100 de milioane de euro la Slatina, pentru realizarea pieselor turnate din aluminiu", a declarat Tariceanu.

Un numar de 40 dintre cei mai importanti furnizori din industria auto au fost invitati de conducerea Ford Europe la o intalnire oficiala, la inceputul lunii septembrie, la Bucuresti. Potrivit comunicatului companiei transmis la acea data, masura face parte din strategia Ford de implicare a furnizorilor, acesta fiind urmatorul pas in planificarea si pregatirea productiei la fabrica din Romania.