Increderea consumatorilor americani a inregistrat cel mai mare declin in ultimele sase luni, a dezvaluit un studiu realizat in luna septembrie a acestui an.

Principala temere a acestora o reprezinta puterea de recuperare economica. Datele recente dau un semnal asupra economiei, indicand o rata somajului de 9,6%, iar accesul la credite este in continuare restrictiv. In aceste conditii economice, increderea in randul consumatorilor continua sa ramana scazuta.

Acest declin va reprezenta un motiv puternic pentru a creste stimulii economici la sfarsitul anului, a declarat Kathy Lien, director de cercetare monetara GFT, din New York.

Rezerva federala a declarat saptamana trecuta ca a fost pregatita sa suplineasca golurile din economie, daca este necesar, pentru a stimula recuperarea deficitului bugetar si a evita deflatia. Indicele Conference Board a aratat o scadere a consumul ui la 48,5% in septembrie, fata de luna august, cand se afla la 53.2%.

Motivul il reprezinta o piata a fortei de munca slabita. De asemenea, raportul a aratat ca inflatia a scazut usor, chiar cu pozitia Fed asupra economiei, relateaza Reuters.