Ministrii de finante si guvernatorii bancilor centrale din Grupul celor sapte state puternic industrializate (G7) vor discuta la telefon sambata seara sau duminica despre problemele de pe pietele financiare, a declarat o inalta sursa diplomatica europeana, preluata de Reuters. Conferinta telefonica intervine la cateva ore dupa ce, vineri, Standard and Poor's a redus ratingul economiei Statele Unite pentru prima data in istoria agentiei. Ratingul "AAA", cel mai bun posibil, a fost redus cu o gradatie "AA +", a anuntat intr-o declaratie S & P, prima agentie care ia aceasta masura.

Sursa diplomatica europeana a spus ca decizia agentiei Standard & Poor's adauga "o dimensiune globala" crizei datoriilor din zona euro, facand necesara coordonarea internationala.

"Cei din G7 vor discuta la telefon. Nu e confirmat inca daca va fi intr-o singura faza sau in doua, in seara asta (n.red. sambata) sau maine (n.red. duminica)", a afirmat diplomatul.

Reuters precizeaza ca ministrul de Finante de la Paris, Francois Baroin, cel care ar conduce o astfel de reuniune sub presedintia franceza a grupurilor G7 si G20, a declarat intr-un interviu radio ca este "prea devreme" pentru a spune daca va exista o intalnire organizata mai devreme a Grupului celor sapte state puternic industrializate. Urmatoarea reuniune a ministrilor de finante si ai guvernatorilor bancilor centrale din G7 este programata la inceputul lunii septembrie, in Marsilia (Franta).