Unul dintre efectele pozitive ale crizei financiare este legat de metodele ecologice de economisire a energiei electrice. Atata angajatorii, cat si angajatii au devenit mai responsabili atunci cand vine vorba depre optimizarea consumului de energie, iar masurile luate acasa pentru reducerea consumului sunt acum aplicate si la birou.
Becurile economice, senzorii de miscare, trimiterea documentelor in format electronic sau folosirea electrocasnicelor din clasa A+, A++ sau A+++ pentru birou sunt doar cateva masuri care pot fi luate pentru pentru a avea la sfarsit de luna un consum mai mic de electricitate.
2. orice tip de bec are o durata de viata mai mica (ore de functionare) daca functioneaza intermitent
3. nu toate "becurile economice au nevoie de un timp de incalzire". LED-ul, de exemplu
4. CFL-urile (banuiesc ca despre ele vorbesti) sunt mai degraba sensibile la pozitia montarii decat frecventa pornit/oprit. Datorita ca majoritatea poarta balastul electronic in interiorul "filetului", pozitionarea acestuia in sus (becul orientat in jos) conduce caldura emanata direct in circuitul respectiv, ceea ce ii scurteaza viata.
5. programele de eficienta energetica se fac in cadrul unor proiecte bine puse la punct, si in urma unui audit si a unei analize serioase, indiferent de dimensiunea isntalatiei. In nici un caz cu doua poze puse de ENEL si cu 3 idei pe care le poate emana si bunica-mea. BTW, lipseste indemnul de a nu lasa usa la frigider deschisa mai mult decat e nevoie :)