First Reserve Corporation, o companie de investitii private, specializata in energie si resurse naturale, a anuntat o investitie in Amromco Energy. Investitia reprezinta o prima etapa din planul First Reserve de a dezvolta o platforma de petrol si gaze in Europa Centrala si de Est. Amromco este al treilea producator de gaze din Romania, dupa Romgaz si Petrom. Potrivit datelor Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, in prima jumatate a anului 2011 Amromco a avut o cota de piata de circa 2,5% in randul producatorilor.

Cu sprijinul First Reserve, Amromco va cauta sa dezvolte noi oportunitati de productie cu risc scazut si oportunitati de explorare cu risc moderat. De asemenea, va cauta sa dezvolte noi oportunitati in alte tari din Europa Centrala si de Est, precum Bulgaria, Ungaria si Polonia.

"In regiunea Europei Centrale se estimeaza aproape 60 de miliarde de barili echivalent petrol de resurse de gaze neamenajate (...) Romania, prin pozitia sa geografica, precum si prin potentialul sau de resurse, este o locatie atractiva pentru oferirea unei platforme de dezvoltare in regiune. Suntem incantati de aceste oportunitati pentru a lucra cu Amromco", a declarat Anastasia Deulina, director la First Reserve.

Fondata in anul 2002, Amromco este o companie cu sediul central in Houston, avand peste 200 de angajati. Lucreaza pe aproximativ 20 de perimetre, pentru multe dintre ele fiind incheiate contracte de asociere cu Romgaz inca de la debutul sau pe piata romaneasca, adica in 2002. Romgaz opereaza pe 11 perimetre din platforma Moesica, alaturi de Amromco Energy.

First Reserve Corporation este una dintre cele mai puternice companii de investitii private din domeniul energetic, cu sediul in Greenwich. A fost fondata in urma cu 26 de ani si gestioneaza active de circa 20 de miliarde de dolari. Portofoliul companiei este format din peste 30 de firme in care a investit peste 12,5 miliarde de dolari. Printre directorii companiei se afla si un roman, Daniel Tanase, care inainte de a lucra pentru FRC a fost angajatul bancii de investitii JP Morgan.