Compania germana Bayerngas intentioneaza sa intre in consortiul Nabucco

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 30 septembrie 2011, 12:27 Economie | Energie

Conducta Nabucco
Foto: Nabucco
Compania germana Bayerngas doreste sa devina unul dintre actionarii Nabucco. Consortiul Nabucco Gas Pipeline International GmbH saluta aceasta intentia. De altfel, negocierile cu cei sase actionari actuali vor incepe imediat pentru a stabili cum vor fi distribuite actiunile in cadrul consortiului pe viitor. Intentia Bayerngas va fi discutata chiar astazi (30 septembrie), la Viena, in cadrul unei intalniri dintre Dr. Reinhold Mitterlehner, Ministrul austriac al Economiei, si Martin Zeil, Ministrul de Stat bavarez al Economiei.

  • "Este un important pas inainte pentru Nabucco. Pentru gazoduct, o puternica piata downstream reprezinta un avantaj important pe care un actionar nou precum Bayerngas il va putea consolida. Consortiul Nabucco este dispus sa accepte noi actionari, odata cu intrarea proiectului intr-o noua etapa avansata. Demararea negocierilor cu Bayerngas transmite un mesaj puternic catre piete", a declarat Reinhard Mitschek, Director General al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH.
  • Compania Bayerngas este specializata in exploatarea gazelor si titeiului, desfasurand activitati in Germania, Norvegia, Danemarca si Marea Britanie. Mai multe informatii despre companie le gasiti aici.
Nabucco este proiectul european reprezentativ al Coridorului Sud-Est European pentru gaze si ofera cea mai buna ruta de export al gazului din regiunea Caspica si a Orientului Mijlociu.

Nabucco reprezinta o noua cale de transport a gazelor naturale din Asia spre Europa. Nabucco va conecta direct cele mai bogate regiuni ale lumii in resurse de gaze naturale- Regiunea Caspica si Orientul Mijlociu - cu pietele din Europa. Conducta va face legatura intre granita de est a Turciei si
Baumgarten, Austria- unul dintre cele ma importante terminale de gaze naturale din Europa Centrala- via Bulgaria, Romania si Ungaria.

Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost infiintata in 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi si a opera conducta Nabucco. NIC este detinuta de actionarii Nabucco si este responsabila de dezvoltarea, constructia, operarea, negocierea si alocarea capacitatii conductei Nabucco.

Actionarii Nabucco sunt: OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania). Fiecare actionar detine o participatie egala de 16.67% din Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Actionarii sunt cei responsabili de negocierea
contractelor de aprovozionare cu gaze naturale.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

878 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă