Mexicul anunta ca a descoperit imense campuri de gaze naturale in apropiere de granita cu Statele Unite, transmite RIA Novosti.

"Aceste zacaminte uriase ar putea schimba complet situatia energetica a Mexicului in urmatorii zeci de ani, a declarat presei, luni seara, ministrul mexican al Energiei, Jordy Herrera.

Ministrul nu a specificat care este potentialul rezervelor de gaz al acestor noi zacaminte, dar a spus ca tara va avea acum mai mult decat suficient gaz natural si ca ar fi stupid sa se amane dezvoltarea lor.

"Mexic ar putea renunta la importurile de gaze, ar putea crea noi locuri de munca, precum si instalatii care sa opereze 15-20 de puturi de gaz pe hectarul de pamant, si ar putea construi doua sau trei uzine petrochimice in nordul tarii", a spus el.

Dezvoltarea noilor campuri gazeifere ar putea ridica PIB-ul Mexicului cu circa 1% si ar putea spori rezervele de gaz natural ale tarii de patru-cinci ori fata de actualele resurse, concentrate in bazinul Burgos din nord-vestul tarii, a mai spus ministrul mexican.