ENEL: Pana acum, tarifele de distributie au acoperit costurile
- “Din punct de vedere a tarifelor de distributie si furnizare, acestea sunt reglementate si pana in prezent au acoperit costurile. Desigur ca este misiunea ANRE, in calitate de autoritate competenta, de a analiza toate solicitarile venite din partea tuturor actorilor pietei, de la producatori, transportatori, distribuitori, furnizori si pana la clientul final”, a declarat Luca D'Agnese, CEO Enel Romania, comentand intentia Hidroelectrica.
Hidroelectrica a activat in septembrie clauza de forta majora in cadrul contractelor aflate in derulare, astfel incat compania sa poata reduce livrarile de energie, proportional cu reducerea productiei cauzata de seceta severa din acest an.
Productia de energie a Hidroelectrica este in acest moment la jumatate fata de cea din 2010.
In acest moment se afla in derulare 41 de contracte, atat cele atribuite in mod direct (n.red. contractele cu baietii destepti), cat si cele de pe piata reglementata. Hidroelectrica va livra intreaga productie proprie, proportional, pe toate contractele.
- UPDATE. Pe de alta parte, preturile stabilite in contractele bilaterale (n.red. baietii destepti) ar putea creste cu peste 3,5%, a mai spus Trihenea.
In ceea ce priveste contractele bilaterale, Hidroelectrica intentioneaza sa majoreze preturile cu peste 3,5% de la 1 ianuarie si sa scada cantitatile livrate. Trihenea a mentionat ca aceste contracte expira in perioada 2015-2018. "Vom face tot posibilul sa creasca pretul. Vrem cu cel putin 3,5%, iar, acolo unde este posibil, sa fie chiar cu rata inflatiei sau sa ajunga la pretul pietei", a spus Trihenea.
Acesta a mai spus ca in cazul unor contracte este posibila reducerea cantitatilor cu 15%.
UPDATE 2 Hidroelectrica, in razboi cu Mihail Vlasov
Pe de alta parte, Hidroelectrica declara razboi Camerei de Comert si Industrie a Romaniei care a incercat sa favorizeze unul dintre "baietii destepti", si anume Energy Holding. Traderul de energie a reusit sa obtina anularea avizului de forta majora din partea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. "Energy Holding a obtinut o derogare pe care noi nu o consideram legala", a declarat Trihenea.
Acesta sustine ca s-a votat in Consiliul de Administratie al Hidroelectrica depunerea unei plangeri penale impotriva Camerei de Comert si presedintelui acesteia, Mihail Vlasov. "Sunt responsabili pentru faptul ca ne-au eliberat certificatele pentru forta majora fara sa analizeze situatia", a precizat Trihenea.
Vai de mama lor....
Pretul pietei in ce sens? Care este pretul pietei?
corecta faza. daca poporu' e de acord, de ce nu?
traiasca romania. pa
DAR nu cred ca este CORECT ca pierderile sa le suportam tot noi, contribuabilii de rand si nu marii afaceristi.
Ajungem la vorba unui banc:
- Judecatorul: si nu aveti nici un avocat care sa va apere?
- Inculpatul: Nimeni nu a vrut sa ma apere cand le-am spus ca intr-adevar nu am furat eu banii!
Dupa mugete si plansete...se gaseste solutia... vine X la pupitru si anunta ca doar cu 20%~30% o sa fie cresterea... poporu rasufla usurat...putea fi mai rau...
Toata lumea e fericita.
mizerie... mizerie...
Pun pariu ca la asa ceva nu o sa iasa nimeni in strada ca de... suntem un popor fara initiativa si cu caracter slab. Daca nu e un mic gratis si un dans al pjnguinului organizat nu se misca prostimea...
ne meritam soarta...pana ne invatam minte. Sunt tanar...dar nu cred ca apuc vremea sa zic ca s-a desteptat poporu asta...
Mai degraba ma vad plecand din tara.
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marţi, 27 septembrie 2011, 15:57 Economie | Energie
De cealalata parte, deputatul PDL, Doru Lese a sustinut la TVR Info ca singurul care pierde din cauza secetei este producatorul: Hidroelectrica.
El a aratat ca pierderile ar trebui impartite cu furnizorul si nicidecum cu consumatorul, pentru ca niciun contract nu-i permite acest lucru:"producatorul si furnizorul isi vor imparti pierderile, in niciun caz nu se va rasfrange asupra consumatorului".
La energie eu creca intr-o tara normala se face un calcul babesc, care is cheltuielile, se baga un adaos comercial, ca sa fie si ceva profit sa poata creste/inova/cerceta/blabla compania.
Numai ca intr-o alta tara sunt si mai multi provideri de energie si EXISTA o competitie reala intre astia.
In spirit de gluma: Noapte Buna Romania.
cand curge apa iar voi obtineti profit, nu cred ca impartiti banii cu mine, cand voi va atribuiti prime de Paste, Craciun, zi de nastere, concediu de odihna s.a.m.d, nu cred ca va ganditi si la mine, cand voi faceti achizitii care nu-si au rostul , nu va ganditi si la mine.
De ce tocmai acum, cand sunteti in criza?
De cealalta parte a firului ce poarta energia, si eu pot sa propun ca salariile voastre sa scada la nivelul salariului meu. Si, credeti-ma muncesc mai mult, si nu fur deloc. Ce ziceti, nu ar fi o masura mai buna?