Fondul Proprietatea: Statul roman ar putea obtine 3,5 miliarde de euro din listarea companiilor Hidroelectrica si Nuclearelectrica
Greg Konieczny considera ca modul "in care societatile sunt detinute in momentul de fata de catre stat nu este unul tocmai de dorit". „Menţinerea acestora în mâinile statului sunt în detrimentul societăţii şi al pieţei", a spus Konieczny. De aceea, listarea este foarte importanta, in conditiile in care statul isi mentine controlul.
In ceea ce priveste Hidroelectrica, managerul Fondului Proprietatea spune ca este o companie care pierde foarte mult din cauza contractelor bilaterale, fiind nevoita sa vanda la preturi foarte mici. Doar in 2009, Hidroelectrica a pierdut mai mult de 100 milioane de euro din aceste contracte. "De asemenea, sunt fortati sa cumpere de la termocentale scumpe", a precizat Konieczny.
Si Nuclearelectrica este fortata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei sa vanda la "preturi care cu greu le acopera costurile", a mai spus managerul Fondului Proprietatea.
Acesta a afirmat ca societatile din sectorul energetic reprezinta circa 80% din portofoliul Fondului Proprietatea.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Ca sa le ia pe mai nimic rechinii internationali?
Statul roman poate sa faca mult mai multi bani din operarea lor si sa le mentina sub un control in interesul cetatenilor romani.
Miliardele astea sunt un praf in ochi, companiile valoreaza cu mult mai mult!
Viitorul energetic al unei tari nu e de vanzare!
La Rosia Montana apare un mos ce spune ca au plecat toti tinerii din sat ..dar ca vrea locuri de munca .. deci daca incepe exploatarea noi obtinem "locuri de munca" .. nimeni nu spune ca mai pierdem tone de aur si primim cianura ..
.. daca vindem energia obtinem un rahat si o sa platim de 10 ori pretul la energie si i-si scot tot ce au dat in 2 ani ...
ca salariile lor grase si profiturile lor sunt apoi platite din buzunarele noastre, nu din ale vreunor actionari privati.
bine-ai revenit, drag comunism!
Ajunge cu vanzarile. este momentul sa pastram ce mai avem.Luati masurile sa devina profitabile si sa fie ale romanilor.
oare chiar ne vindem tot?
desteptati-va romani
Eu stiu cel putin o tara, care ne-ar cumpara cu totul si care ar da un pret bun!
http://www.45deani-in-socialism.ro/
sa va rugat la dumnezeu sa va vina investitori interesati in companiile (perlele voastre)romanesti, dar nu prea vad cum atata vreme cat comunismul din voi nu poate fi scos.adevarul este ca intr-o companie privatizata nu va mai puteti face ca munciti, nu mai puteti fura, nici sta cu mana intinsa la bonusuri fara a performa. dar nu nuvreti sa va vindeti tara o dati gratis psdului, udmrului asa cum se intimpla cu lemnul padurilor luate de verestoi. inghititi rahatul psdului si al neocomunistilor si veti vedea unde veti ajunge.
De ultraprofitabile ce sunt Hidroelectrica nu-si poate finanta singura un proiect de 1.2bn de euro ca Tarnita iar Nuclearelectrica nu poate finanta nici un procent decent in Cernavoda 3+4.
In plus azi noi pierdem cu totii bani. Suntem furati la drumul mare. La un profit de 10mn de euro la Hidroelectrica, statul ia 1.6mn impozit pe profit. Raman 8.4mn dividende si bani in investitii.
O companie privata care face 100mn profit aduce statului 16mn impozit pe profit. Daca are 40% din companie, statul mai poate obtine si 32mn dividende. Calculati cit obtineti la buget dintr-o companie privata administrata corect si cit obtineti acum, vinzind gogosi despre "avutia tuturor." De fapt este avutia lui Energy Holding si Buzman.