Aceasta demisie vine la scurt timp dupa ce Trihenea a declarat ca Hidroelectrica intentioneaza sa creasca preturile la energia hidro livrata consumatorilor din zona reglementata (n.red. populatie) cu 50% de la 1 ianuarie 2012 deoarece compania a avut de suferit in 2011 din cauza secetei.
Trihenea mai spus ca in acest moment, preturile stabilite prin contractele reglementate sunt sub costurile de productie si se situeaza la jumatate fata de nivelul pietei.
In ceea ce priveste contractele bilaterale, Hidroelectrica intentioneaza sa majoreze preturile cu peste 3,5% de la 1 ianuarie si sa scada cantitatile livrate. Trihenea a mentionat ca aceste contracte expira in perioada 2015-2018. "Vom face tot posibilul sa creasca pretul. Vrem cu cel putin 3,5%, iar, acolo unde este posibil, sa fie chiar cu rata inflatiei sau sa ajunga la pretul pietei", a spus Trihenea.
Acesta a mai spus ca in cazul unor contracte este posibila reducerea cantitatilor cu 15%.
- In acest moment, Hidroelectrica livreaza energie in cosul destinat consumatorilor casnici la un pret sub costurile de productie estimat la o medie anuala de 86 de lei/ MWh. Potrivit Federatiei Hidrosind, in acest cos sunt livrati anual 4,5 TWh ora de energie hidro dintr-un total de aprox. 12 MWh. Pretul energiei livrate este de 72 lei/Mwh, in conditiile in care pretul final al cosului (n.red. format din energie hidro, termo si nucleara) este de aproximativ 160 de lei.
Constantin Trihenea a fost numit in functia de director general al Hidroelectrica pe 1 ianuarie 2011, inlocuindu-l pe Mihai David. Pentru a ajunge la Hidroelectrica, Trihenea a renuntat la functia de prefect al judetului Sibiu.
Dragoş Zachia, directorul general adjunct, va prelua temporar atributiile directorului general.
ii doare in cot de tine ca platesti scump pe curent
L-au trimis PDListii la plimbare, ca doar nu va scumpi Guvernul Boc energia electrica in anul electoral 2012, cand PDL abia se vede in sondaje!!
Vor lasa sa treaca alegerile si pe urma vor "regulariza" la preturi de-o sa ne saturam, adica si la gaze si la energie electrica si la... si la..... si la TOATE!!!!
Gogomanie mai mare ca asta n-am auzit...
„Obiectivul nostru este de livram energie ieftina, dar nu la nivel de jumatate de pret”, a declarat Constantin Trihenea, directorul general al Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie din Romania.
Compania vrea sa creasca preturile pentru a acoperi pierderile cauzate de seceta. Astfel, daca solicitarea Hidroelectrica va fi aprobata, preturile la energie ar urma sa se majoreze cu pana la 50%.
„Pe baietii destepti ii asteapta renegocierea si speram sa fie preturi mai bune”, a mai precizat seful Hidroelectrica.
http://www.wall-street.ro/articol/Companii/112846/Hidroelectrica-vrea-sa-creasca-preturile-la-energia-electrica-cu-50.html
Este asta o GOGOMANIE sau tu nu prea citesti ?! Mai documenteaza-te inainte de a comenta !!!!!
Mai mult, Hidroelectrica va trebui să livreze anul viitor mai multă energie în coşul reglementat, pentru ca preţul pentru populaţie să nu crească. Aceasta în condiţiile în care energia regenerabilă pune o presiune foarte mare asupra preţului final prin subvenţiile pe care trebuie să le plătească toţi consumatorii de electricitate din România.
Preţul la care Hidroelectrica vinde energia pentru populaţie este sub costurile de producţie, iar Trihenea a precizat că a cerut Autorităţii de Reglementarea majorarea cu 50% a acestui preţ, întrucât costurile companiei au crescut foarte mult în ultimul an.
Fostul şef al Hidroelectrica a mai declarat recent că speră să finalizeze anul pe zero, adică fără pierderi, în urma situaţiei grave cauzate de secetă şi de reducerea producţiei. Aceasta în condiţiile în care, anul trecut, compania a avut un profit net de 292 de milioane de lei.
Trihenea nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere, în ciuda insistenţelor noastre.
Peste 70% din energia produsă de Hidroelectrica merge către "băieţii deştepţi"."
http://www.adevarul.ro/financiar/Baietii_destepti-_lasa_Hidroelectrica_fara_director_general_0_604140118.html
Si-acuma vine intrebarea: cand o ploua, n-o mai fi seceta si s-or umple lacurile de acumulare, dati preturile inapoi cu 50%?
ii boala contagioasa sau altele-s motivele ?
asta in conditiile in care salariul minim in romania este de 150 euro
vreau si eu salar minim ca neamtul si ca francezul, adica 1500 euro, ca doar muncesc tot 9-10 ore pe zi ca si ei, si tot 21 zile de concediu anual am si eu ca si ei
si apoi o sa platesc si eu factura la curent de minim 100 euro, factura la gaz de minim 100 euro... etc etc...
dar pana atunci, cat ipocrit poti fi, cand zici ca pretul energiei in romania este foarte mic in comparatie cu restul europei....
DAR SALARIUL... SALARIUL CAT ESTE ???? ca restul europei ?
Nu, nu prea cred ca platesti mai mult de 20-30 de euro, factura medie la consumatori casnici e chiar mai mica.
Auzi, da' pe tigari cat ai plati dac-ai fi fumator... eventual si tu si nevasta?
Pana una-alta, platim electricitatea binisor sub nivelul mediu in Europa -- spre deosebire de benzina, bunaoara ;-)
Altfel, Trihenea... duca-se invartindu-se, impreuna cu toti ailalti care se straduie, bietii de ei, de vreo 6-7 ani sa ne scape de baietii destepti, dar nu reusesc neam. Contracte-beton, taica, mai degraba faci Soarele sa rasara la apus decat sa scapi de contractele astea...
Pe Milica l-au infrant niste ticalosi, pe Basescu niste destepti...
Altfel spus, nu neaparat preturile sunt mari (mai sunt si de-astea, excesive, furt vizibil, dar nu-s asa multe), ci lefurile mici.
Diferenta e importanta, pentru ca muta presiunea pe altcineva, respectiv pe tine insuti -- pana la urma, poate ca niste sindicate (dar adevarate, nu caricaturile de pe la noi) ar fi avut si ele rolul lor...
Politicienii au puterea dar banii ii au "oamenii de afaceri".
Ca si in Rusia politicienii se fac si oameni de afaceri (sau rudele lor) si oamenii de afaceri se fac politicieni (dupa ce si-au trcut averea pe numele sotiilor). Asa au si putere si bani.
Ce este de facut ?
Vezi experienta americana, europeana, chineza , ...
mie mi-e groaza cand in locul lui va fi numit 4henea.