Romania vrea sa se cupleze la pietele de energie electrica din Cehia, Slovacia si Ungaria
"Demersul entitatilor romane se incadreaza in eforturile generale intreprinse la nivelul Statelor Membre ale Uniunii Europene ca urmare a deciziei Consiliul Uniunii Europene (4 februarie 2011) privind anul 2014 ca termen limita pentru realizarea unei piete de energie electrica pe deplin functionala la nivel pan-european", mai arata OPCOM.
In etapa imediat urmatoare este preconizata lansarea discutiilor intre entitatile implicate din Romania si cele din Cehia, Slovacia si Ungaria, privind intensificarea colaborarii si armonizarea proceselor de integrare a pietelor de energie electrica din cele patru tari.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Romania va avea in 5-10 ani mari excedente in productia de energie electrica, pentru isi dezvolta rapid sursele de energie eoliana (cresteri de sute de MW anual), hidro si nucleara.
Exista si un interes strategic in a dezvolta relatiile de comert cu tarile vecine si in a conecta nevoile de consum energetic ale acestora la productia Romaniei.
Romania lucreaza si la interconectarea cu Bulgaria (pe gaz natural) si Serbia (careia i-a propus deja un plan in acest sens, pt ca Gazprom ar trimite gazul spre Serbia mai repede si mai ieftin prin Romania decat prin Bulgaria, unde ajunge tot dupa ce trece prin Romania!).
In acest mandat al lui Basescu, Romania a pus in aplicare, pt prima oara in 20 de ani, o strategie energetica coerenta, pe multiple axe de dezvoltare.
Banuiesc ca tot postul este propaganda pentru ultimul paragraf. Din pacate lucrurile sunt departe de a sta asa cum spuneti d-voastra: Romania inca are strategia din 2007 cu care oricum nu face nimic pt ca nu s-a aplicat mai nimic din ea. Iar "strategia" in energie o face FMI si Banca Mondiala pt ca cei din guvern (orice guvern) sunt absoluti incapabili sa-si asume vreo responsabilitate.