Au fost arestati cativa directori si fosti directori de la Romgaz si alte firme din energie pentru subminarea economiei nationale.

Sunt doar ei de vina? Sau sunt mai vinovati cei care i-au numit acolo? Nu este o noutate ca pozitii de directori si de membri in Consiliile de Administratie se dau pe criterii de cumetrie. Nu conteaza daca cei numiti au experienta sau daca sunt cinstiti si vor lucra pentru binele firmelor de stat si a bunului public. Nu, cei numiti lucreaza pentru clientii lor, respectiv sefii lor pe linie de partid sau pe linie de cumetrie.

Si chiar daca nu ar fi furat, numitii pe crieterii politice sunt incompetenti, ar fi adus oricum pierderi firmelor de stat.

Dati o cautare pe cuvantul cheie “Romgaz” pe acest blog (http://www.emilstoica.ro/?s=ROMGAZ) si veti vedea semnalalele de alarma ale mele precum si linkuri catre alte organizatii precum SAR care au analizat problema lipsei de buna gunvernare si a costurilor imense pentru Romania. Reamintesc doar analiza SAR care a identificat o gaura intr-un singur an de 200 de milioane de euro la Hidroelectrica.

De vreo 9 luni s-a declansat ideea nastrusnica de “manager privat la stat”, nu a dus nicaieri. Se discuta de atatia ani de privatizari la alte firme precum CFR, Posta, etc, s-a intamplat ceva? Nimic.

Cei care au facut aceste numiri sau au patronat aceste numiri isi vor recunoaste responsabilitatea si isi vor da macar demisia?

Citeste si comenteaza pe blogul lui Emil Stoica.