Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, vanzarea unui pachet de actiuni de 10%, nou emise, rezultate ca urmare a majorarii capitalului social la Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Conform strategiei de privatizare se va majora capitalul social al societatii prin aport de capital privat si va fi oferit spre subscriere investitorilor un pachet de actiuni nou emise rezultate ca urmare a majorarii cu 10% a capitalului social existent.

Pretul de vanzare al actiunilor nou emise va fi cel putin egal cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Strategiile de privatizare ale companiilor Hidroelectrica si Nuclearelectrica au fost elaborate avand in vedere necesitatea atragerii de resurse financiare pentru realizarea proiectelor de dezvoltare si retehnologizare.

  • Capitalul social al Hidroelectrica este detinut in proportie de 80,0561% de statul roman prin Ministerul Economiei si in proportie de 19,94% de Fondul Proprietatea.
  • Capitalul social al Nuclearelectrica este detinut in proportie de 90,28% de statul roman prin Ministerul Economiei si in proportie de 9,72% de Fondul Proprietatea.