"In ultimele doua zile, Distrigaz Sud Retele a observat o scadere semnificativa de presiune a gazelor naturale in principalele puncte de interconexiune cu reteaua nationala de transport a Transgaz. In aceasta perioada, Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania, a gestionat situatia, pentru a asigura functionarea la parametri normali, pe timp de iarna, a sistemului de distributie al municipiului Bucuresti", informeaza GDF Suez Energy la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit GDF, aceasta scadere de presiune este cauzata de scaderea bruste a temperaturilor inregistrate in ultimele zile precum si cresterii consumului de gaze naturale la clientii casnici si cei industriali dar si la producatorii de energie electrica si termica.

Pentru a asigura securitatea in aprovizionare cu gaze naturale , GDF SUEZ Energy Romania a crescut, in ultimele zile, in mod semnificativ importurile directe de gaze naturale.

Distriga Sud Retele impreuna cu Transgaz monitorizeaza in permanenta evolutia situatiei.

  • GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,3 milioane de clienti. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business. Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania a fost infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de comercializare de cea de distributie. Distrigaz Sud Retele, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 16.500 km. Judetele deservite de catre companie sunt: Arges, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea.