Ministerul Economiei nu vrea sa explice cum au disparut din acte mii de kilometri din reteaua Distrigaz

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Joi, 26 ianuarie 2012, 15:21 Economie | Energie


Lucrari la retea de gaze naturale, sub program
Foto: AGERPRES
Misterul disparitiei din acte a mii de kilometri si sute de statii de masurare-reglare din reteaua de distributie a gazelor se adanceste. Un raport recent al Curtii de Conturi arata ca au fost descoperite diferente mari (de pana la 50%) între datele privind reţeaua de distribuţie înscrise în Contractele de privatizare şi cele de dupa privatizare. HotNews.ro a incercat in trei randuri sa obtina lamuriri din partea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), in calitatea sa de vanzator. De fiecare data a oferit cate un raspuns ambiguu, fara a explica situatia. Reprezentantii Distrigaz Nord si Distrigaz Sud nu au dorit sa comenteze. Vezi in text ce spune OPSPI legat de disparitia din acte a unor active foarte importante din reteaua de distributie.

 • Distrigaz Sud a fost privatizata in 2005, cand a fost preluata de Gaz de France, care in 2008 a fuzionat cu Suez.
 • Distrigaz Nord a fost privatizata tot in 2005 fiind preluata de E.ON
In raportul Curtii de Conturi pe 2010 se arata ca au fost descoperite mai multe nereguli legate de modul in care au fost indeplinite clauzele cuprinse in contractele de privatizare a Distrigaz Sud si Distrigaz Nord. Raportul arata ca ambii cumparatori, GDF Suez si E.On, nu au respectat aceste clauze, dar nici vanzatorul, adica OPSPI, nu si-a dat interesul sa ceara clarificari.

In ambele cazuri au fost gasite diferente mari între datele privind activele de bază (reţele de distribuţie şi staţii de reglare-măsurare) înscrise în Contractele de privatizare şi cele rezultate în urma investigaţiilor efectuate de OPSPI. Cu toate ca a depistat diferente clare, OPSPI nu a cerut clarificari, se arata in raport.

Prin contractele de privatizare, cumpărătorul şi-a asumat că ”…este de acord ca, pe o perioadă de 5 ani să nu înstrăineze nici o parte din activele de bază care, împreună sau separat, să reprezinte mai mult de 5% din acestea”. Cu toate acestea apar diferente de pana la 50%.

 • Imediat dupa publicarea raportului Curtii de Conturi, HotNews.ro a cerut cate un punct de vedere atat din partea OPSPI, cat si din partea E.ON si GDF Suez. E.On nu a raspuns, iar GDF Suez a transmis ca nu comenteaza. "Avand in vedere ca este o ancheta derulata de Curtea de Conturi la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, GDF SUEZ Energy Romania nu comenteaza raportul Curtii de Conturi", este raspunsul GDF Suez.
 • In schimb OPSPI a transmis un raspuns prin care nu explica deloc situatia. Pe scurt, spune doar ca a facut nenumarate demersuri pentru clarificarea aspectelor, iar reprezentantii cumparatorilor au transmis documente pentru clarificarea tuturor acestor aspecte. Dupa acest raspuns, HotNews.ro a cerut reprezentantilor OPSPI sa precizeze care este justificarea pentru aceste diferente. OPSPI a raspuns si de data aceasta cu un raspuns asemanator celui anterior, adaugand doar ca nu au fost instrainate active de baza. Insa tot nu a explicat cum au aparut diferentele. Dupa acest nou raspuns, HotNews.ro a solicitat o intalnire cu Florin-Laurentiu Vladan, seful OPSPI. Acesta nu a acceptat intalnirea, in schimb a transmis pe mail un punct de vedere identic cu al doilea raspuns transmis de OPSPI.

Primul raspuns transmis de OPSPI (Integral)

 • Institutia publica implicata (MECMA-OPSPI, si respectiv AVAS pe perioada in care OPSPI a fuzionat cu AVAS potrivit OUG nr. 101/2006), a intreprins numeroase masuri si a facut nenumarate demersuri pentru clarificarea aspectelor privind instrainarea Activelor de Baza (care reprezinta obligatia contractuala a Cumparatorului) si a situatiei acestora potrivit evidentelor celor doua societati comerciale. Printre acestea amintim: actiunile de control intreprinse de  AVAS – Directia Generala Control si Relatii Publice si MECMA –OPSPI la SC Distrigaz Nord SA in anul 2008 si respectiv in anul 2009, precum si la SC Distrigaz  Sud SA in anul 2007. Totodata, institutia publica implicata a solicitat in repetate randuri transmiterea de documente suplimentare si completari la acestea, privind situatia Activelor de Baza din evidentele celor doua societati comerciale si a convocat reprezentantii Cumparatorilor si ai Societatilor la mai multe intalniri avand acest subiect.
 • Urmare tuturor acestor demersuri realizate de MECMA si OPSPI, reprezentantii cumparatorilor impreuna cu reprezentantii societatilor comerciale si cu cenzorii/auditorii independenti ai acestora au transmis documente avand ca obiect clarificarea tuturor acestor aspecte. De altfel, dorim sa facem precizarea ca insasi Curtea de Conturi a consemnat ca nu au fost instrainate Active de Baza.

Al doilea raspuns transmis de OPSPI (Integral)

 • Reiteram faptul ca Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (respectiv Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului in perioada  in care aceasta fuzionase prin absorbtie cu Oficiul Participarii Statului si Privatizarii in Industrie), a depus numeroase diligente pentru clarificarea aspectelor privind neinstrainarea Activelor de Baza (care reprezinta obligatia contractuala a Cumparatorului) si a situatiei acestora potrivit evidentelor celor doua societati comerciale.
 • Urmare a acestor demersuri, s-a constatat ca nu au fost instrainate Active de Baza, fapt constatat de altfel si de Curtea de Conturi.
 • In continuarea masurilor intreprinse, in prezent la sediul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie se poarta discutii cu reprezentantii societatilor Distrigaz Sud si Distrigaz Nord avand drept scop inlaturarea deplina a neclaritatilor dintre situatia Activelor de Baza, astfel cum aceasta este prezentata prin cele doua Contracte de Privatizare si datele din evidentele societatilor.

Al treilea raspuns este identic cu al doilea. Pentru al treilea raspuns, HotNews.ro a dorit o intalnire cu seful OPSPI, insa acesta a preferat sa comunice prin intermediul e-mail-ului.

Ce arata raportul Curtii de Conturi
 • La Contractul privind privatizarea SC Distrigaz Sud SA Bucureşti, în urma propriilor verificări efectuate de OPSPI, a rezultat că în cazul staţiilor de reglare-măsurare, la data de 31.05.2005, erau înregistrate în evidenţa societăţii un număr de 1.374 bucati faţă de 1.918 bucati înscrise în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 544 bucati (o diminuare cu 39,59%). La data de 31.07.2007, erau înregistrate în evidenţa societăţii un număr de 1.312 bucati faţă de 1.918 bucati înscrise în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 606 bucati (o diminuare cu 46,19%).
 • La Contractul privind privatizarea SC Distrigaz Nord SA Târgu Mureş, în urma propriilor verificări efectuate de OPSPI, s-a constatat cu privire la reţelele de distribuţie, că la data de 30.06.2005, erau înregistrate în evidenţa societăţii ”Reţele de distribuţie în patrimoniu” în lungime de 9.759 km, faţă de 13.282 km, înscrise în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 3.523 km (o diminuare cu 36,10%). La data de 30.06.2006 erau înregistrate în evidenţa societăţii ”Reţele de distribuţie în patrimoniu” în lungime de 9.873 km, faţă de 13.282 km, înscrise în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 3.409 km (o diminuare cu 34,53 %).
 • Tot la Distrigaz Nord, la data de 30.06.2007, erau înregistrate în evidenţa societăţii ”Reţele de distribuţie în patrimoniu” în lungime de 9.635 km, faţă de 13.282 km, cuprinse în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 3.647 km (o diminuare cu 37,85 %).
 • Cu privire la staţiile de reglare-măsurare, s-a constatat că, la data de 30.06.2005, erau înregistrate în evidenţa societăţii un număr de 1.658 buc. faţă de 2.342 buc. înscrise în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 684 buc. (o diminuare cu 41,25%). La data de 30.06.2006 figurau în evidenţa societăţii ”Staţii de reglare măsurare” în număr de 1.692 buc. faţă de 2.342 buc. înscrise în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 650 buc. (o diminuare cu 38,42%). De asemenea, la data de 30.06.2007 erau înregistrate în evidenţa societăţii „Staţii de reglare măsurare” în număr de 1.552 bucati, faţă de 2.342 bucati înscrise în contractul de privatizare, rezultând o diferenţă în minus de 790 bucati (o diminuare cu 50,90%).
 • În condiţiile în care societatile nu au înstrăinat active, clauzele din contract au fost certificate de OPSPI ca fiind respectate, fără a se lua măsuri pentru clarificarea diferenţelor constatate.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4249 vizualizari

 • +7 (11 voturi)    
  uite asta e motivul! (Joi, 26 ianuarie 2012, 15:34)

  Ci Ciong [utilizator]

  pentru care iesim in strada... corupti, incapabili, hoti... nu ca ala sau aia sa isi de-a demisia... astia trebuie cercetati in regim de urgenta... demisi toti in maxim 72 de ore...
  • +7 (9 voturi)    
   demisi ?? (Joi, 26 ianuarie 2012, 15:40)

   jean [anonim] i-a raspuns lui Ci Ciong

   Poate impuscati in maxim 72 de ore ! Degeaba ii demiti tu ca pleaca si iti rad in nas de undeva de la tropice dupa aceea.
  • +5 (7 voturi)    
   Decat sa explice (Joi, 26 ianuarie 2012, 15:44)

   Mihai Pacepa [anonim] i-a raspuns lui Ci Ciong

   mai bine mobilizeaza niste pensionari ai securitatii sa manifeste si sa il dea jos pe Boc si Basescu.Asta este chei intregii "manifestarii populare" Piata universitatii si al mitingului USL.Acuma vedem cine sunt Diaconu,Antonescu,Ponta si chemati 112 nea Zamfier .Niste angajati"la negru " ai securitati.Da -da asta este .Nimic mai mult.marionetele securitatii.Si stiu ce spun - Mihai Pacepa
  • +6 (6 voturi)    
   si pe langa demitere... (Joi, 26 ianuarie 2012, 15:47)

   ToBeOrNotToBe [utilizator] i-a raspuns lui Ci Ciong

   pe langa demitere vrem confiscarea averilor si investigarea averilor rudelor apropiate. Mandate de arestare pe 29 de zile. Pana nu se vor da cateva exemple bune nu se va opri tavalugul asta al furaciunii pe fata.
   • -2 (2 voturi)    
    cine si ce a furat? (Joi, 26 ianuarie 2012, 17:18)

    precaut [anonim] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

    Intrebari simple: 1. au existat (sa se caute in arhive PV de punere in functiune, unele de dinainte de '89)??? 2. daca au existat -si deci au fost predate- au fost demolate? PS. A reclamat E.ON ca i-au disparut? Daca nu, unde e paguba? Daca E.ON le-a demolat, vandut, abandonat e treaba lor, in cel mai rau caz avand contabilitatea mijloacelor fixe in neregula. Restul e vorba.....
    • +1 (1 vot)    
     nu e asa de simplu (Vineri, 27 ianuarie 2012, 10:36)

     sabo [utilizator] i-a raspuns lui precaut

     intr-o situatie critica firma da faliment dar statul..tara..populkatia ramane fara rtea de gaze!! nu e de joaca
     ce se urmareste..
     astea nu trebuia sa fie dateca si petrolul si energia
     pai asta e statul de fapt fara atsa esti legat si de maini si de picioare
     la un conflict tu stat cine esti?
     ce parghii ai
     nimic!!
  • -4 (6 voturi)    
   Stai linistit (Joi, 26 ianuarie 2012, 15:51)

   Bolovan [anonim] i-a raspuns lui Ci Ciong

   Stai linistit...si ei stiu asta. Doar ca..pentru niste resturi aruncate sunt dispusi sa-i pupe-n...frunte....si sa nu mai tina cont de "succesuri" si "esecele" guvernarii. Sa nu uitam, suntem un popor de lasi, oportunisti si ...nah...ca nu-mi vine alt cuvant in minte decat "curve". Cat timp avem un rest de os de ros ...pupam in frunte pe toti doritorii.
   Intr-o tara civilizata...actualul guvern/presedinte jucator...nu termina primul mandat.

   P.S. Ca sa-mi fie publicat am sa scriu urmatoarele:
   sa nu uitam marile relaizari ale comandatului superm. Al calauzitorului nostru spre noi culmi ale gloriei...ce ne da forta in lupta noastra impotriva imperialismului bolsevic. Ca de exemplu, dosarul flota...casa din bucuresti (evident...obtinuta cinstit prin vanzari anterrioare...de popcorn si gogosi?)
  • +6 (6 voturi)    
   Mai bine am striga "Justitie, trezeste-te !" (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:01)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Ci Ciong

   Sunt sute de dosare trimise in instante si "amanate" cu anii...

   Doar frica pazeste pepenii.
  • +4 (4 voturi)    
   nu ar fi suficient (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:10)

   Cititor [anonim] i-a raspuns lui Ci Ciong

   daca nu le-ar si interzice dreptul sa mai lucreze la stat. Hotii prinsi nu mai trebuie lasati sa lucreze la stat, adica acolo de unde au furat. Sa isi caute in privat de munca.
  • -1 (1 vot)    
   care e motivul? (Joi, 26 ianuarie 2012, 17:12)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui Ci Ciong

   A. n-au fost niciodata? B. au fost matrasite dupa privatizare? C. au numarat prost unii sau altii? CARE E MOTIVUL? Privatizarea a fost in 2005 (predarea-primirea, restul era cu acte de la Nastase) si nu te-am vazut in strada atunci. Dar daca vrei sa intelegi ceva:orice mijloc fix are in spate un PV de receptie. Deci daca in 1988 sau in 1998 sau... s-a facut un post de... exista un PV in spate IN ARHIVA. Daca nu exista PV nu exista nici fizic. Si nu directorul din 2005 e cu ceva vinovat.
 • +1 (1 vot)    
  Vandute la fier vechi (Joi, 26 ianuarie 2012, 15:37)

  m [anonim]

  Asa cum a patit AT&T.
  Prinde orbul, scoate-i ochii.
 • -4 (4 voturi)    
  secret? (Joi, 26 ianuarie 2012, 15:56)

  Mircea [anonim]

  Furtul generalizat a inceput din 2005. Atunci s-au pus bazele, apoi s-a adancit in fiecare an. Zeci de miliarde de Euro.
  • +1 (3 voturi)    
   Si zici ca inainte nu sa furat? (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:38)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Mircea

   Deci ,cei 4 miliarde de dolari din cont in dec.1989,plus contractele in derulare,plus privatizarile facute,au stat bine mersi in cont pana in 2005?Asa sa te bata D-zeu daca minti?Eu oricum nu te cred si nici-un om normal la cap nu crede.Speri cumva ca D-zeu sa fie fraier?Vedem noi ,la urma cine-i fraierul.
 • +4 (6 voturi)    
  Mergeti la Tariceanu! (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:03)

  Cataleya [utilizator]

  Ca va explica el cum sta treaba!
  iar seful actualei Curti de >Conturi, - dl vacaroiu, ar putea sa va dea si el niste explicatii, daca saracul de el n-ar fi inca cu gatul in ghilotina justitiei!
  Adevarul e ca cereti lamuriri acolo unde nu trebuie!
  Faceti o reclamatie la DNA si apoi, dupa cateva luni, intrebatii pe procurori daca au gasit ceva sau daca totul e ok.
  Asa, degeaba va agitati. In fata unui reporter oricine poate sa inchida usa, mai ales atunci cand e vb de afaceri de sute de milioane sau chiar miliarde !
 • +3 (5 voturi)    
  .,m (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:08)

  Andrzej [anonim]

  Salut!
  Nu prea vad de ce un ministru aflat functie de (...? "n" luni , ar trebui sa sa raspunda imediat la intrbarea reporterilor, cand de douazecisi doi de ani se fura, tot ce poate fi furat.
  Miile(?) de km de conducte sunt in gestiunea unor subunitati arondate min. economiei(?), numite regionale sectii, pot sa sa aflu de la bravii jurnalisti daca au avut curiozitatea de a discuta cu cei in curtea celora se acuza disparitii sunt in cunostinta de cauza?
  Pot sa va aduc la cunostinta ca nu mii, zeci de mii de conducte care faceau parte din sistemul national de irigatii au fost furate si vandute la fier vechi, pana in anul2000?
  Cine s-a sesizat ca taranii faceau pari de vie din tevi de irigatie, cine se sesiza ca statiile de pompare au fist jefuite de pompe, motoare electrice, echipamente de control?
 • -2 (2 voturi)    
  Cata coruptie (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:08)

  dorin bretan [anonim]

  Zau ca iti vine sa strigi Jos Basecu ! Ca doar a trait si el in 2005 in Romania . Cine? Altii ? Nu conteaza .Si el ce a pazit. Jos basecu
 • +4 (4 voturi)    
  Nu au disparut.Nu au fost niciodata. (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:10)

  mircea [anonim]

  Miile de km.in minus aparute cu ocazia privatizarii se datoreaza minciunilor de dinainte de 1989 cu realizarile marete ale epocii de aur.Au fost atunci raportari mincinoase,de exemplu in domeniul irigatiilor,aveam teren amenajat mai mult decat suprafata arabila a tarii.La gaze a fost la fel.Sa mintitit an de an si la privatizare sa predat efectivul din teren.Banuiesc ca de aceia ,pe timpul lui Ceausescu se spunea ca traim bine,ca aveam de toate.Pe hartie traiam bine.Ci Ciong nu trebuie sa mai iasa in strada.Sa iesit in 1989,dar cei responsabili nu au facut atunci reglarea cu realitatea,cu toate ca a fost o dispozitie a FSN in acest sens.Stiu sigur asta.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu cred (Vineri, 27 ianuarie 2012, 12:43)

   Prostu' satului [anonim] i-a raspuns lui mircea

   Ai dreptate in general cu raportarile mincinoase, dar nu poate fi cazul aici, pentru ca -- citeste cu atentie articolul -- cei doi, EON si GDF, AU SEMNAT contractele de privatizare pe cifrele "mari."
   Or, un astfel de contract nu se semneaza pe ochi frumosi, ca asa a zis guvernul, ca au nu stiu cate zeci de mii de km de conducte si mii de statii. Se face un asa-zis due diligence, o cercetare/evaluare amanuntita. N-or fi putut-o ei face la centimetru, dar erori de 40% sunt excluse, cu atat mai mult cu cat Distrigazurile astea de fapt cam asta inseamna, astea-s activele lor principale, tevile, statiile si contoarele.
   Singura explicatie rationala -- mai ales in conditiile in care n-am auzit pe cineva sa se planga ca n-are gaz -- e ca "lipsurile" sunt tevi/statii casate, posibil in urma dezindustrializarii Romaniei. Un singur combinat chimic dezafectat (vezi Savinesti, Tr. Magurele si care or mai fi) poate lesne insemna -- in bilantul Distrigazului respectiv -- multe zeci de kilometri de conducte si zeci de statii (desi, hmm, pana la mii...).
 • +3 (3 voturi)    
  O smecherie (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:10)

  remicristian [utilizator]

  Diferentele or sa apara mai tirziu sub forma de investitii noi. Cum altfel sa diminuezi profitul colosal decit prin cheltuieli fictive? Hotiile nu le-au inventat romanii. Difernta dintre hotiile frantuzesti sau nemtesti si cele romanesti sunt ca diferenta dintre VHS si Blue ray de finete si detaliu.
  Privatizarile parca s-au facut de catre Guvernul Tariceanu sustinut de catre PSD. Probabil ca acestea au fost tainul pentru Franta si Germania sa accepte Romania in UE! Sau poate ca nu si cineva a luat ciubuc, spaga, spert, mita! Cine poate sti! To pe atunci s-a vindut Renel catre Italieni si a ajuns Enel. Se pare ca si ei lucreaza de zor la investitii oprid pina acum cca. 300 milioane euro bani retrasi si neimpozitati iar investitiile tind cu avint catre zero.
 • +2 (2 voturi)    
  Ei,oameni suntem... (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:26)

  traian [anonim]

  Chesti de astea se faceau si poate se mai fac si cu oile!Cand ciobanul inchiriaza pasunea zice ca are un numar de ai,cand cere subventii are oi mai multe,vand le vinde ies toate la socoteala,cand i le fura numarul lor creste,mai vine lupul si mai papa cate o mioara...
  Suntem romani ca brazii,ce naiba va tot mirati de chstiile astea?
 • +2 (2 voturi)    
  Cam tarziu (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:29)

  vladf [anonim]

  @Ci Ciong casca bine ochii la date.

  Furaciunea a fost facuta pana in 2005-2007, abia la revanzare a fost putut sa observe lipsa.

  Ia fa un exercitiu de memorie si vezi cine a facut marile privatizari, poate asa o sa-ti explici averea matusii Tamara.
 • +1 (1 vot)    
  Se numeste coruptie, in popor i se spune hotie (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:42)

  Ionel [anonim]

  E foarte clar ca acestor companii le sunt tolarate toate abuzurile si furturile. Ma mir ca cei de la Curtea dee Conturi au fost lasati sa publice aceste rezultate.
  Nici nu-ti vine sa crezi cum colcaie coruptia si hotia in aceste companii straine care au cumparat pe nimic gazul si electricul romanesc.
  Pai, eu ca om normal am platit catre GDF Suez 8000 de ron pentru extinderea stradala a retelei de gaz. In contract mi s-au pus clauze de genul 'investitia intra automat in propietatea GDF Suez' sau 'va obligati sa nu dati niciodata in judecata gdf Suez pentru a cere despagubiri' ETC.
  Aproape identic si la ENEL.
  Am cautat ajutorul la ANRE care mi-a raspuns 'hai sictir cetatean obisnuit, mars de aici'
  Ne mai miram ca se descopera asemenea atrocitati.
  Uite de asta as iesi eu in strada, pentru nedereptatile facute de companiile astea straine impotriva romanului obicnuit, a omului normal.
 • 0 (0 voturi)    
  conteaza? (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:44)

  dan ducan [anonim]

  cant toata tara fura e plina de trantori care nu muncesc altii se lafaie in miliarde furate justitia care se vrea ibera dar nu face nimic cand dosare de coruptie zac de ani de zie ascunse si se dau solutii de neinceperea urmariri penale gen nastase matusa tamara profesoara cu garsoniera confort 3 care lasa mostenire 1 milion de euro cand tiganii nu platesc taxe si impozite dar beneficiaza de drepturi si ajutore sociale mai mult decat romanii cand ungurii ajung sa ne conduca la noi in tara pt ca toate partidele sunt impotente si nu sunt in stare sa faca nimic singure cand toti trantorii ordinari din politica au salarii nesimtite dar au tupeu sa spuna ca romanii nu muncesc dar sunt doar vreo 3 milioane pe afara la munca cand toata politia justitia senat parlament primarii medicina e corupta si sug vlaga poporului roman la ce sa te mai astepti?
 • 0 (0 voturi)    
  Pristanda la OPSPI (Joi, 26 ianuarie 2012, 16:44)

  florian [anonim]

  Cred ca Seful OPSPI accepta ca activele de baza ale sa fie numarate precum Pristanda stegurile- doua la Medias, trei la Cucuietii din Deal, sapte la Coarnele Caprei .... total ????; accepta ce spun distribuitorii si se mira de ce constata Curtea de conturi. Ce e in realitate pe teren ... nu se pune!
  OPSPI nu are voie sa confrunte scriptele cu terenul?? si nici Curtea de conturi? Chiar nimeni nu vede ce se intampla cu bunurile publice ale RO?? Cred ca d-l Pristanda de la OPSIPS va fi schimbat dupa alegeri; dar nu-i bai ..... va incasa un comision generos de la E.ON si GDF, care deja au si vospit statiile ne-evidentiate in inventare, dar preluate si inregistrate ca investitii proprii. Astfel si-au inregistrat ca fiind realizata o mare parte din investitiile asumate prin programul de privatizare. Curtea de conturi a lucrat dupa scripte, dar ce e pe teren stiu numai distribuitorii, dar ...... nu spun.
  • 0 (0 voturi)    
   s-a semnat predare-primire? (Joi, 26 ianuarie 2012, 17:25)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui florian

   daca da, sare pe coada, INDIFERENT CARE E ADEVARUL! A verificat CC actele contabile din (sa zicem) 1987 cand s-a facut ceva la Cucuieti? s-a receptionat? atunci exista si cine l-a "pierdut" e vinovat. Daca nu exista in 1987 nu putea fi predat in 2005. Iar toti cei ce se dau "experti" nu stiu ca in 2005 s-au semnat doar actele si ca E.On a facut toate calculele si CONTROALELE inainte?
 • +1 (1 vot)    
  ANRE (Joi, 26 ianuarie 2012, 18:15)

  ANRE [anonim]

  Daca vreti sa aflati adevarul adevarat, faceti verificari in paralel si la ANRE, la departamentele care se ocupa de autorizarea retelei si la cel care se ocupa de tarifele reglementate. Nici nu va inchipuiti ce sobolani veti gasi pe acolo... De obicei, acele departamente sunt folosite pentru a inchide -cu acte justificative- minusurile sau plusurile in activele reglementate. Succes!
 • 0 (0 voturi)    
  Romtelecom (Joi, 26 ianuarie 2012, 19:57)

  Alt exemplu [anonim]

  Asta este un exemplu printre multe altele. In urma cu vreo doi ani jumatate angajatii Romtelecom intaleaza un cablu ( zic ei "fibra optica" ) tocmai prin fata casei parintilor mei. Nici in ziua de azi Romtelecom nu are habar de acea lucrare si nici ai mei nu isi pot monta telefon fix. Ghici ghicitoare mea de ce? Lucrari date cuiva numai ca sa ia banii dar fara finalizare. Asa se irosesc banii!!!
 • 0 (0 voturi)    
  s (Sâmbătă, 28 ianuarie 2012, 22:54)

  r [anonim]

  nu aveti ce face!!! se pregateste ''marea europa unita'' si nu puteti face nimic!!! cine sint firmele? germane si franceze! cine vroiai sa fie daca astia fac legea in europa. ca dovada ca ''merg pe burta'' si cind trebuie, veti fi pusi in fata faptului implinit !! nu va mai latra nimeni,pentru ca in acel moment veti fi bucurosi ca vin nemtii, sa va salveze,chiar ai veti ruga cu lacrimi in ochi sa vina !!! asa a fost tara din cea mai veche istorie ,in timpul razb era....''sa vina nemtii'' sa ne scape de rusi ,dupa aceea ''sa vina rusii'' sa ne scape de nemti,dupa aceea ''sa vina americanii sa ne scape de rusi,acum?; sa vina nemtii sa ne salveze de ....de detoate de ce o fi numai sa vina si sa ne salveze!!!!! si voi tot ai dati cu prostiile pe aici.....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by