Unii locuitori din centrul Bucurestiului s-au confruntat cu probleme in alimentarea cu gaze. Potrivit informatiilor HotNews.ro, a fost intrerupta alimentarea cu gaze in zona Bancii Nationale si in zona pasajului Villa Crosse. UPDATE Potrivit GDF Suez, aceste probleme au fost rezolvate. "Au fost cateva cazuri izolate de sistare, dar la aceasta ora se afla repuse in functiune. Problema a fost rezolvata in urma cu o ora (n.red. ora 18.00)", potrivit reprezentantilor GDF.

Gerul extrem de puternic din ultima vreme a dus la o crestere cu 30% a consumului de gaze. Astfel, s-a ajuns la inregistrarea unui consum zilnic pentru clientii GDF Suez Energy Romania de 22 milioane metri cubi, fata de un nivel de 17 milioane metri cubi care este atins in mod normal in aceasta perioada a anului, informeaza GDF Suez. Incepand cu data de 30 ianuarie, orele 17.00, Distrigaz Sud Retele a constatat o scadere semnificativa de presiune a gazelor naturale in principalele puncte de interconexiune cu reteaua nationala de transport a Transgaz, in special in zona capitalei.

Pentru a asigura continuitatea aprovizionarii cu gaze naturale, GDF SUEZ Energy Romania sustine ca a triplat cantitatile zilnice de gaze naturale preluate din import. De asemenea, importurile de gaze naturale au crescut, in medie, in perioada 23-31 ianuarie de la 3 milioane metri cubi la 11 milioane metri cubi zilnic pentru clientii GDF SUEZ Energy Romania, cifra care reprezinta peste 60% pe zi din totalitatea cantitatilor de gaze importate la nivel national.

In plus, fata de obligatia de inmagazinare de 8.46 TWh, GDF SUEZ Energy Romania a inmagazinat o cantitate de 8.93 TWh.