Consumul de gaze naturale inregistrat miercuri, 1 februarie 2012, la nivel national a fost de 72,7 milioane metri cubi. Aceasta dupa ce cu o zi in urma consumul a fost de 71,5 milioane metri cubi, valoare considerata record. In aceste conditii, importurile sunt din ce in ce mai mari. Pe 1 februarie, s-au folosit pentru consum 19,1 milioane metri cubi din import, dupa ce cu o zi in urma, cantitatile importate au fost de 17,5 milioane metri cubi.

Din productia interna s-au folosit 30.8 milioane metri cubi, iar din depozite 22,8 milioane metri cubi.

Pentru joi, 2 februarie, Ministerul Economiei estimeaza un consum asemanator cu cel din ziua precedenta. "Toate sursele sunt asigurate. Alimentarea cu gaze naturale se desfasoara in intreaga tara fara probleme deosebite. Presiunile in Sistemul National de Transport au valori normale. Pentru urmatoarele zile sunt asigurate sursele necesare de gaze naturale, astfel incat alimentarea consumatorilor sa se deruleze fara sincope", mai arata Ministerul Economiei.

Gerul extrem de puternic din ultima vreme a dus la o crestere cu 30% a consumului de gaze, a informat compania GDF Suez. In aceste conditii, GDF SUEZ Energy Romania sustine ca a triplat cantitatile zilnice de gaze naturale preluate din import. Importurile de gaze naturale au crescut, in medie, in perioada 23-31 ianuarie de la 3 milioane metri cubi la 11 milioane metri cubi zilnic pentru clientii GDF SUEZ Energy Romania, cifra care reprezinta peste 60% pe zi din totalitatea cantitatilor de gaze importate la nivel national.

Si E.On a anuntat ca a sporit importurile de gaze.