Transelectrica: Octavian Lohan va conduce Transelectrica in locul lui Hahaianu/ Ministerul Economiei vrea sa-l scoata pe Hahaianu si din Consiliul de Administratie

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Miercuri, 15 februarie 2012, 11:36 Economie | Energie


Octavian Lohan
Foto: AGERPRES
​Atributiile functiei de director general al Transelectrica vor fi exercitate de către directorul general adjunct, Octavian Lohan, se arata intr-o informare a companiei transmisa BVB. Potrivit acesteia, Lohan a fost mandatat sa conduca Transelectrica pana la "ocuparea în condiţiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă". Decizia a fost luata dupa ce Horia Hahaianu si-a dat demisia de onoare in urma unei solicitari a premierului Mihai Razvan Ungureanu. Transelectrica informeaza ca Ministerul Economiei a transmis si un ordin prin care mandateaza reprezentanţii statului în AGA să-l revoce pe Hăhăianu si din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie.

Hahaianu va ramane la dispozitia companiei, pentru a fi trecut pe un post corespunzător vechimii în muncă şi pregătirii profesionale, mai arata Transelectrica.

Informarea integrala a Transelectrica transmisa bursei

"Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează publicul investitor că, având în vedere cererea nr. 526/2012 a domnului Horia Hăhăianu (demisia de onoare) şi Ordinul MECMA nr. 255/14.02.2012, Consiliul de Administraţie al Companiei, întrunit în şedinţă în data de 14.02.2012, la ora 16.30, conform Deciziei nr. 3 (nr. 5239/14.02.2012), a decis:

- revocarea domnului Horia Hăhăianu din funcţia de director general, începând cu data de 14.02.2012 şi rămânerea acestuia la dispoziţia Companiei, pentru a fi trecut pe un post corespunzător vechimii în muncă şi pregătirii profesionale;
- atribuţiile funcţiei de director general al Companiei, până la ocuparea în condiţiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, a funcţiei de conducere, vor fi exercitate de către directorul general adjunct conducere sistem, domnul Octavian Lohan;
- contractul de mandat nr. C337/11.05.2011 încheiat între Compania Transelectrica şi domnul Horia Hăhăianu îşi încetează aplicabilitatea la data de 14.02.2012.
De asemenea, conform Ordinului MECMA nr. 255/14.02.2012, reprezentanţii statului în AGA vor fi mandataţi să-l revoce pe domnul Horia Hăhăianu din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie".

Reamintim ca un comunicat al Ministerului Economiei arata ca ministrul Lucian Nicolae Bode a dispus revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA, Horia Hahaianu, in urma solicitarii premierului. Ulterior, Hahaianu a declarat pentru HotNews.ro ca nu a fost revocat din functie, ci si-a dat el "demisia de onoare".

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut luni ministrului Economiei, Lucian Bode, sa-l demita pe directorul general al Transelectrica, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Cererea survine unui anunt al Transelectrica de luni, care anunta ca "din cauza deficitului de energie electrica din Sistemul Energetic National, in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export".

La scurt timp dupa anuntul companiei Transelectrica, a fost elaborat un proiect de hotarare privind limitarea sau sistarea exporturilor de energie in perioada 16 februarie-15 martie. Proiectul mai prevede limitarea consumului de energie la nivel national.

Guvernul a aprobat proiectul de hotarare prin care Transelectrica va putea limita sau sista temporar livrarile de energie electrica la export, astfel incat sa nu existe probleme in alimentarea cu energie electrica a populatiei si consumatorilor industriali interni.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat dupa sedinta Guvernului ca nu exista nicio problema cu furnizarea de energie electrica pentru consumatori. Hotararea adoptata de Guvern are un scop preventiv, a adaugat premierul.

 • Octavian Lohan este licentiat al Facultarii de Electroenergetica din cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti. Lohan a coordonat programul de teste si reglementari tehnice pentru admiterea Transelectrica, in anul 2003 ca membru cu drepturi depline in UCTE. A fost de asemenea responsabilul procesului de interconectare a sistemului electronergetic sud-est european cu sistemul vest-european, proces finalizat cu succes in 10 octombrie, 2004. Aceasta este data de la care Sistemul Electroenergetic din Romania functioneaza interconectat cu sistemul vesteuropean al UCTE, prin conectarea liniilor de interconexiune de 400 kV Arad (RO) -Sandorfalva (HU) si Rosiori (RO) – Mukacevo (UKR).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3499 vizualizari

 • -3 (3 voturi)    
  Evident (Miercuri, 15 februarie 2012, 11:39)

  mda [anonim]

  Eu pana nu vad dosarele de cadre ale acestora, nici nu stiu ce sa mai cred.
  In mod sigur e o poveste lunga in spate care s-ar putea sa nu placa multora. Dar cine stie, peste 50 ani cand se va desecretiza tot, prinde orbul, scoate-i ochii.
  Un lucru e cert: nu mai suntem prosti.
  • 0 (2 voturi)    
   Pinalti ratat (Miercuri, 15 februarie 2012, 12:39)

   Paolo Conte [anonim] i-a raspuns lui mda

   Asta e, se marcheaza din Pinalti, da' se mai si pierde...
  • -1 (1 vot)    
   se schimba garda la palat (Miercuri, 15 februarie 2012, 12:51)

   ginel cotroceanu [anonim] i-a raspuns lui mda

   se netezeste drumul spre o privatizare de succes.

   unii, vor avea, intr'adevar si ..succesuri.

   pai, daca cere fmi !

   femei ca femei, dar se scurteaza timpul.
   caci, daca astia reusesc niscai anticipate...

   contra cronometru, numaratoare inversa.
 • -2 (2 voturi)    
  Management (Miercuri, 15 februarie 2012, 12:22)

  gheorghe [anonim]

  Cel mai usor lucru e sa demiti un om sau sa-l faci sa-si dea demisia. Nu e un semn bun sa iei decizii la suparare. Sunt multe lucruri de bun simt pe care nu trebuie sa le faca un conducator adevarat.
  Cei tineri se pare ca au alta scoala. Sa speram ca va fi normalitate in continuare
 • +2 (2 voturi)    
  date interesante (Miercuri, 15 februarie 2012, 12:25)

  Dan [anonim]

  in ianuarie 2009, dl, HH era consilier al ministrului MCTI, proprietar al Heracle Intermed si asociat la SYBASE (vezi http://www.mcsi.ro/CMSPages/GetFile.aspx?guid=95b226ce-282b-4683-84bf-4c13eec5d85c ). Probabil absolvent de Electronica sau Automatizari. Intrebarea logica este : <carui grup de interese apartine dl. HH> ! de a ajuns la TRANSELECTRICA (probabil si fara studii tehnice de profil)
  • +2 (2 voturi)    
   alte date interesante (Miercuri, 15 februarie 2012, 13:03)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Dan

   din http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-11514233-transelectrica-octavian-lohan-conduce-transelectrica-locul-lui-hahaianu-ministerul-economiei-vrea-scoata-hahaianu-din-consiliul-administratie.html reiese ca dl. HH "este licenţiat al Facultăţii de Drept (2004), şi al Facultăţii de instalaţii şi constructii civile (1992) şi absolvent MBA ( 2009)" (MBA unde? in Romania sau pe afara?) plus ca a fost "director general al Teletrans, filiala de telecomunicaţii şi IT a Transelectrica". OK, e un tip pregatit. Ma intreb insa daca a fost pregatit si pt. TransElectrica. Sa fi fost suficient ce a invatat ca director la TeleTrans?
   • +2 (2 voturi)    
    alte date interesante (Miercuri, 15 februarie 2012, 13:44)

    gigi [anonim] i-a raspuns lui Dan

    "Hahaianu va ramane la dispozitia companiei, pentru a fi trecut pe un post corespunzător vechimii în muncă şi pregătirii profesionale" asta-i cel mai tare bancpe ziua de azi. cite licente si cam cum si le-a luat personajul in cauza este subiect de desene animate. astept cu Mare interes continuarea. apropo, ia vedeti, n-a scris si o carte ca la cit este de "pregatit" trebuie sa fi scris ceva in genul "de la pamint la luna"...
    apropo, a inceput facultatea la Petrosani unde numai daca nu vroiai intrai... mai studiati, baieti!
    continuarea urmeaza!
    gigi
   • 0 (0 voturi)    
    alte date interesante (Joi, 16 februarie 2012, 13:40)

    fanel [anonim] i-a raspuns lui Dan

    mai dane, dar tu nu prea iti faci temele!

    ai scris: este licenţiat al Facultăţii de Drept (2004), şi al Facultăţii de instalaţii şi constructii civile (1992) şi absolvent MBA ( 2009)" (MBA unde? in Romania sau pe afara?) plus ca a fost "director general al Teletrans, filiala de telecomunicaţii şi IT a Transelectrica". pai tu stii cum a fost el licentiat? stii al carei facultati este licentiat? sa nu crezi ca la Drept in Bucuresti ca o sa fi usor dezamagit. encore une fois, a inceput facultatea la Petrosani (l-a bagat unchi-sau- rugbistii stiu dece...). apropo, in 1992 nu era licenta ci numai examen de stat, licenta a venit in 1994, amaritul asta nici atit nu stie. MBA-ul lui este o parodie, bine ca mai sunt imprimante color...
    iar relatia lui cu telecomunicatiile si IT-ul sunt cum este si relatia lui cu Einstein (adica stie cum se silabiseste numele). hai sa fim un piculet seriosi. nu mai trage concluzii de genu: e pregatit, ca e vai de soarele lui!...
    inca o data: mai studiati!
    gigi
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Duminică, 19 februarie 2012, 11:19)

   costin [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Gheorghe Stefan zis Pinalti
 • -1 (1 vot)    
  intrebare - corolar (Miercuri, 15 februarie 2012, 12:29)

  Dan [anonim]

  Claudiu STAFIE mai este secretar de stat? ( a se vedea contractul cu RUDNAP)
  • -1 (3 voturi)    
   alta intrebare (Miercuri, 15 februarie 2012, 12:46)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Dan

   cine e acum sef SIE, boc?
 • +2 (2 voturi)    
  Doamne ajuta! (Miercuri, 15 februarie 2012, 13:03)

  ener [anonim]

  In sfarsit o numire corecta.Dupa ce in TRANSELECTRICA s-a numit omul potrivit poate ca si in filialele si sucursalele ei,care sunt multe, se fac schimbari.Colcaie de politruci si sindicalisti ajunsi directori. Cred ca sunt peste 100 de directori in total.
 • -1 (1 vot)    
  Nu plang dupa Hahaianu, (Miercuri, 15 februarie 2012, 13:11)

  valll [anonim]

  dar sa-l dea afara si din consiliul de administratie pentru o gafa pe care cei din guvern o fac adesea, e prea mult. Inseamna ca exista si alte motive pe care sunt obligati sa ni le comunice, ca sa nu ne imaginam sau sa credem cele cateva explicatii care deja circula, precum aceea ca ar sti prea multe.
 • 0 (0 voturi)    
  Lindsey Lohan (Miercuri, 15 februarie 2012, 14:23)

  handel [anonim]

  Asta e tasu lu Lindsey Lohan?
 • 0 (0 voturi)    
  Nu poate ramane in Transelectrica! (Miercuri, 15 februarie 2012, 14:50)

  ene [anonim]

  Nu poate sa ramana angajat al Transelectrica!
  Nu ne mai prostiti, a fost revocat de ministru prin ordin, ordin care trebuie pus in aplicare de membrii CA, care la randul lor sunt numiti tot prin ordin al ministrului.
  Contractul beton al ex-ului: "art 9 incetarea mandatului lit b) revocarea mandatarului... si art 11.1 la incetarea mandatului societatea poateca, la cererea mandatarului -persoana fizica , sa-i asigure un loc de munca in societate (...) cu exceptia cazurilor prevazute la art 9 lit b) (...)"
  Concluzia?
 • +1 (1 vot)    
  ciudatenii... (Miercuri, 15 februarie 2012, 17:27)

  ion [anonim]

  Inaintea lui HH, Băicuşi a trecut de la 20.500 de euro pe lună în fruntea Siemens la un salariu brut lunar de 6.691 lei (1.600 de euro) !!!
  Sub HH, Transelectrica a înregistrat pierderi de 25 milioane in trim III si de 63 milioane lei în trim IV, dar a închis anul 2011 cu un profit net de 90,27 milioane lei, deci in primul semestru avea deja profit aprox 90 milioane.
  Transelectrica a ajuns sus pe spatele oamenilor dedicati muncii lor. Dar acum...
  • 0 (0 voturi)    
   eroare (Duminică, 19 februarie 2012, 11:28)

   costin [anonim] i-a raspuns lui ion

   Baicusi nu a venit la Transelectrica din pozitia de DG Siemens ci din pozitia de somer. De la Siemens a fost dat afara. Hahaianu a preluat in Mai 2012 Transelectrica cu profit si a reusit in trimesterele 3 si 4 sa toace profitul prin incredintarea de Contracte la sustinatorii politici prin intermendiul societatilor fiice SMART si TELETRANS. Pana la venirea lui Baicusi, Transelectrica a avut multe succese pe baza realizarilor specialistilor din Companie. Romania a intrat in UE mai intai prin energie (fiind parte UCTE inca din 2004), fiind foarte apreciata pe plan international. De la venirea portocaliilor, specialistii au fost inlocuiti cu politruci dedicati strict sifonarii banilor catre firmele de partid.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by