Lucian Bode, ministrul Economiei, sustine ca Transelectrica va avea un manager privat undeva spre sfarsitul anului. Bode a precizat ca Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica a fost convocata pentru 29 februarie, "ocazie cu care vom demara procedura de selectie a unui manager profesionist la companie". Pana atunci, atributiile functiei de director general al Transelectrica vor fi exercitate de catre directorul general adjunct, Octavian Lohan, potrivit unei informari a Transelectrica transmise BVB.

Decizia a fost luata dupa ce Horia Hahaianu si-a dat demisia de onoare in urma unei solicitari a premierului Mihai Razvan Ungureanu. Transelectrica informeaza ca Ministerul Economiei a transmis si un ordin prin care mandateaza reprezentantii statului in AGA sa-l revoce pe Hahaianu si din calitatea de membru al Consiliului de Administratie.

Hahaianu va ramane la dispozitia companiei, pentru a fi trecut pe un post corespunzator vechimii in munca si pregatirii profesionale, mai arata Transelectrica.

Informarea integrala a Transelectrica transmisa bursei

"Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA informeaza publicul investitor ca, avand in vedere cererea nr. 526/2012 a domnului Horia Hahaianu (demisia de onoare) si Ordinul MECMA nr. 255/14.02.2012, Consiliul de Administratie al Companiei, intrunit in sedinta in data de 14.02.2012, la ora 16.30, conform Deciziei nr. 3 (nr. 5239/14.02.2012), a decis:

- revocarea domnului Horia Hahaianu din functia de director general, incepand cu data de 14.02.2012 si ramanerea acestuia la dispozitia Companiei, pentru a fi trecut pe un post corespunzator vechimii in munca si pregatirii profesionale;

- atributiile functiei de director general al Companiei, pana la ocuparea in conditiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa, a functiei de conducere, vor fi exercitate de catre directorul general adjunct conducere sistem, domnul Octavian Lohan;

- contractul de mandat nr. C337/11.05.2011 incheiat intre Compania Transelectrica si domnul Horia Hahaianu isi inceteaza aplicabilitatea la data de 14.02.2012.

De asemenea, conform Ordinului MECMA nr. 255/14.02.2012, reprezentantii statului in AGA vor fi mandatati sa-l revoce pe domnul Horia Hahaianu din calitatea de membru al Consiliului de Administratie".

Reamintim ca un comunicat al Ministerului Economiei arata ca ministrul Lucian Nicolae Bode a dispus revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA, Horia Hahaianu, in urma solicitarii premierului. Ulterior, Hahaianu a declarat pentru HotNews.ro ca nu a fost revocat din functie, ci si-a dat el "demisia de onoare".