"Guvernul Romaniei este condus de premierul Mihai Razvan Ungureanu, Ministerul Economiei este condus de ministrul Lucian Bode, restul sunt discutii", asa a explicat Lucian Bode modul in care a fost "revocat" Horia Hahaianu din functia de director general al Transelectrica. HotNews.ro a aratat camodul in care s-a facut schimbarea este discutabil. Ministerul Economiei a anuntat luni ca l-a revocat pe Hahaianu in urma unei cereri a premierului. A doua zi, Transelectrica a transmis BVB o informare care arata ca Hahaianu si-a inaintat demisia de onoare, nu ca a fost demis asa cum sustine ministrul economiei.

​Hahaianu nu putea pleca de la Transelectrica decat printr-o decizie a Consiliului de Administratie sau prin propria demisie, mai ales in conditiile in care Transelectrica este o companie listata pe bursa.

De altfel, Transelectrica a transmis BVB o informare potrivit careia, Hahaianu si-a inaintat demisia de onoare. "Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează publicul investitor că domnul Horia Hăhăianu şi-a înaintat demisia de onoare, ca urmare a declaraţiilor din şedinţa de guvern din data de 13 februarie 2012 şi a discuţiilor ulterioare cu Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri", se arata in comunicatul Transelectrica.

  • Reamintim ca un comunicat al Ministerului Economiei arata ca ministrul Lucian Nicolae Bode a dispus, luni seara, revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA, Horia Hahaianu, in urma solicitarii premierului.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a cerut luni ministrului Economiei, Lucian Bode, sa-l demita pe directorul general al Transelectrica, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Cererea survine unui anunt al Transelectrica de luni, care anunta ca "din cauza deficitului de energie electrica din Sistemul Energetic National, in anumite ore nu sunt resurse pentru acoperirea necesarului de consum si de export".

In locul lui Horia Hahaianu a fost numit Octavian Lohan care detinea in acel moment functia de director general adjunct.